1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD/PKK Kamışlı’da 2 Bin Öğrenciyi Okulsuz Bıraktı!
PYD/PKK Kamışlı’da 2 Bin Öğrenciyi Okulsuz Bıraktı!

PYD/PKK Kamışlı’da 2 Bin Öğrenciyi Okulsuz Bıraktı!

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, Suriye’nin Haseke kentine bağlı Kamışlı’da, örgüt ideolojisine aykırı eğitim yaptığı gerekçesiyle bir özel okulu kapattı.

20 Kasım 2016 Pazar 16:19A+A-

AA muhabirinin güvenlik gerekçesiyle isminin açıklanmasını istemeyen okul yetkilileri ve velilerden aldığı bilgiye göre, PYD/PKK militanları, bir süredir yöneticileri ve sahiplerini tehdit ettiği Suiye’nin Haseke kentine bağlı Kamışlı’da yer alan “Manahil Elbir” isimli özel bir ortaöğrenim okulunu bastı.

Gündüz ve akşam yaklaşık 2 bin öğrenciye eğitim veren okuldaki öğrenciler, örgüt militanları tarafından okul binasından çıkartıldı.

Öğrencilere bundan böyle okula gelemeyeceklerini söyleyen örgüt mensupları, binaya kilit vurdu.

PYD/PKK’lılar, okul idarecilerine de kurumu, uyarılara rağmen örgütün verdiği eğitim müfredatını uygulamadıkları için kapattıklarını söyledi.

Müfredat Dayatması!

PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD, Haseke ile kontrol ettiği diğer bölgelerdeki okullarda örgüt ideolojisine göre oluşturduğu bir müfredatı dayatıyor. Bu amaçla yeni ders kitapları bastıran örgüt, çocukları etnik milliyetçiliği esas alan ve İslâm öncesi inançları telkin eden bir eğitim almaya zorluyor. Ders kitaplarında, PYD/PKK militanlarının ve Abdullah Öcalan’ın propagandası yapılıyor.

Örgüt, 9 Ekim’de Kamışlı’daki Özel Ümit ve Barış Okulu, 10 Ekim’de Özel Fırat Koleji, 24 Ekim’de de Deyrik beldesindeki Özel Ermeni Okulu’nu basmıştı. Militanlar, gözdağı verdiği okul yöneticilerini Kürt öğrencileri almaları hâlinde okullarını kapatmakla tehdit etmişti.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT