1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “PYD’nin Tehditleri Yüzünden Halkın Yüzde 60’ı Evini Terk Etti”
“PYD’nin Tehditleri Yüzünden Halkın Yüzde 60’ı Evini Terk Etti”

“PYD’nin Tehditleri Yüzünden Halkın Yüzde 60’ı Evini Terk Etti”

Suriyeli Kürt siyâsî gözlemci Selah Bedreddin, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin tehditleri nedeniyle Suriye’deki Kürtlerin yüzde 60’ının evlerini terk edip başka bölgelere iltica ettiğini belirtti.

10 Kasım 2016 Perşembe 16:24A+A-

Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) internet sitesine konuşan Suriyeli Kürt siyâsî gözlemci Selah Bedreddin, “PYD, sivilleri alıkoymak suretiyle işkence ediyor. Durum çok kötü. Bu yanlış siyâsetten dolayı Rojava’daki (Suriye’nin kuzeyi) halkın yüzde 60’ı evlerini terk edip mülteci statüsüne düştü. İnsanlar Esed rejiminin korkusundan değil, PYD’nin tehditlerinden dolayı kaçtı.” değerlendirmesinde bulundu.

“Halk Eski Rejimi Arar Hâle Geldi”

AA’da yer alan habere göre, PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’nin bölgeyi terk eden sivillerin evlerine el koyduğunu aktaran Bedreddin, “Bu büyük bir felakettir. PYD, Esed rejimi ile kol kola olmasına rağmen halk eski rejimi arar hâle geldi.” diye konuştu.

“Gençleri Kaçırıyorlar”

Bedreddin, PYD’nin kendini silah zoruyla kabul ettirmeye çalıştığını ve farklı düşünen kimsenin bölgede barınmasına izin vermediğini vurgulayarak şunları kaydetti:

“PYD, Rojava’ya el koyup Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) çatısı altında yer alan siyâsî partilerin faaliyet yürütmesine izin vermiyor. Şu âna kadar söz konusu siyâsî partilerin yöneticilerinin yüzde 50’si de PYD zindanlarında bekletiliyor. Gençleri sözde mecbûrî askerlik için kaçırıyorlar. Bölgeyi yakından izleyen uzmanlar, PYD’nin halka şu âna kadar herhangi bir hizmet sunmadığını söylüyor.”

“PYD Halkın Mallarına El Koymaktan Vazgeçmeli”

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) önde gelen siyâsetçilerinden Mahmud Osman da PYD’nin halkın mallarına el koyma politikasından vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

Osman, “Rojava’da her şeyin alıkonulması şeklinde yürütülen siyâsete son verilmesi lâzım. Askerî güç kurup büyük bir bölgeyi tek başına idâre etmek, seçimler hakkında bile tek başına karar vermek mümkün değildir.” ifadesini kullandı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT