1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "PYD'nin İlan Ettiği Kantonları Tanımıyoruz"
"PYD'nin İlan Ettiği Kantonları Tanımıyoruz"

"PYD'nin İlan Ettiği Kantonları Tanımıyoruz"

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Mele, "PYD'nin ilan ettiği kantonları tanımıyoruz. Bu tarz bir siyaseti de yanlış buluyoruz. Atılacak adımların istişare ile olmasından yanayız" dedi.

22 Ekim 2015 Perşembe 16:13A+A-

Suriye Kürdistan Demokrat Partisi Genel Başkanı Suud Mele, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin Türkiye sınırındaki Tel Abyad'da ilan ettiği "kanton yönetimleriyle" ilgili, "PYD'nin ilan ettiği kantonları tanımıyoruz. Bu tarz bir siyaseti de yanlış buluyoruz. Atılacak adımların istişare ile olmasından yanayız" dedi.

Siyasi çalışmalarını Erbil'de sürdüren Mele, PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin "kanton yönetimleri" ve Rusya'nın hava saldırılarına ilişkin açıklamada bulundu. 

Suriye'deki krizin ve devam eden savaşın tüm tarafların dahil olacağı konsensüsle sona erdirilmesinden yana olduklarını belirten Mele, "PYD'nin ilan ettiği kantonları tanımıyoruz. Bu tarz bir siyaseti de yanlış buluyoruz. Atılacak adımların istişare ile olmasından yanayız. Ancak PYD'nin zihniyeti tekçidir. Sadece kendini oranın sahibi görüyor" ifadelerini kullandı. 

PYD'nin, Suriye halklarını "ciddi tehlikelerle karşı karşıya bıraktığını" belirten Mele, "Bu partide ortak hareket etme mefhumu yoktur. PYD, Kürtleri ve bölgedeki halkları ciddi tehlikelerle karşı karşıya bırakıyor. Suriye'nin kuzeyinde gücü elinde bulundurması ve imkanlarının artıyor olması yeni tehlikelerin doğmasına yol açabilir" şeklinde konuştu.

" Rusya'nın öncülüğündeki koalisyondan Kürtler tarih boyunca zarar görmüştür"

Mele, şunları kaydetti: 

"Kürtler, Rusya'nın öncülüğündeki koalisyondan tarih boyunca zarar görmüştür. Bu koalisyon, Suriye ve Kürt halkının faydasına değil, zararına olmuştur."

Rusya'nın Suriye'deki hava saldırılarının da Esed'in "ömrünü uzatma" amaçlı olduğunu dile getiren Mele, "Rusya, İran, Irak ile Suriye arasında oluşan koalisyon, Esed rejimini devam ettirmeyi amaçlıyor. Esed rejimi, bu saldırılardan önce çöküşe ve yıkıma doğru gidiyordu. Muhalefet bu süreçte birçok yeri ele geçirdi ve büyük ilerlemeler kaydetti. Fakat Rusya'nın gelişi ve oluşan koalisyonla ayakta kalmaya devam ediyor. Bu ülkeler, Esed'in kalmasını hatta daha da güçlenmesini hedefliyor" değerlendirmesinde bulundu. 

AA

HABERE YORUM KAT