1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD'li Militanların Armalarındaki Öcalan Detayı!
PYD'li Militanların Armalarındaki Öcalan Detayı!

PYD'li Militanların Armalarındaki Öcalan Detayı!

Cerablus'un güneyinde yakalanan PYD’li militanların kolundaki Öcalan arması, PYD’nin PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğuna dâir deliller arasında yerini aldı. Militanlardan bazılarının Türkiye doğumlu olması da ayrıca dikkat çekti.

29 Ağustos 2016 Pazartesi 17:36A+A-

Halep'in kuzeydoğusunda yer alan, Türkiye sınırındaki Cerablus bölgesinde, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından yürütülen operasyonları “Fırat Kalkanı” isimli harekât kapsamında destekleyen Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait (TSK) tanklara ateş açılması üzerine ilerleyen saatlerde TSK’ya ait savaş uçakları PYD hedeflerini vurmuştu.

TSK tarafından yapılan hava saldırısının ardından bölgeye ulaşıldı. Cerablus ilçesinin Amarne köyünün güneyinde yer alan PYD karargâhlarının ağır hasar aldığı ve kullanılmaz hâle geldiği gözlenirken, enkazlardan çıkarılan militanların üzerlerinde silah ve mühimmatların yanısıra örgüte ait dokümanlar da bulundu.

Militanların eşyaları arasında PKK lideri Abdullah Öcalan'a ait kitaplar bulunurken bazılarının da Türkiye'den geldikleri anlaşıldı. Bunlardan, Cizre doğumlu ve kod adı “Eylem Botan” (18) ile Şırnak doğumlu kod adı “Berçem Siperte” adlı kadın militanların kimlikleri bulundu. Yakalanan militanların kollarındaki Öcalan armaları ise ayrıca dikkat çekti. Bütün bunlar PYD’nin PKK’nın Suriye’deki uzantısı olduğuna dâir deliller arasında yerini aldı.

pyd_pkk4.jpg

pyd_pkk1.jpg

pyd_pkk2.jpg

pyd_pkk3.jpg

Karargâhların başarıyla vurulduğu hava saldırısında militanlara ait birçok araç da tahrip oldu:

pyd_pkk5.jpg

Hasar gören örgüt karargâhlarının çevresinde, patlamanın etkisiyle dışarıya saçılmış, örgüte ait flama, defter, dergi ve kitap ile birtakım dokümanlar bulundu.

Bu arada hava harekâtının hedefleri başarıyla vurduğunu anlatan ÖSO savaşçıları, zafer sloganları attı.

TSK'dan yapılan açıklamada, bölgedeki hava saldırısında 25 PYD militanının etkisiz öldürüldüğü ve militanlarca kullanıldığı tespit edilen 5 binanın imha edildiği bildirildi.

Kaynak: AA, Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT