1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD ve IŞİD Direnişçilerin Kontrolündeki Mare'ye Saldırdı!
PYD ve IŞİD Direnişçilerin Kontrolündeki Mare'ye Saldırdı!

PYD ve IŞİD Direnişçilerin Kontrolündeki Mare'ye Saldırdı!

Halep'in kuzeyinde doğudan IŞİD kuşatmasındaki Mare ilçesi, dün batıdan da PKK'nın Suriye uzantısı PYD güçlerinin saldırısına maruz kaldı.

18 Şubat 2016 Perşembe 14:12A+A-

Halep'in kuzeyinde direnişçilerin son kalelerinden Mare ilçesi, dün batıdan PYD, doğudan ise IŞİD'in saldırılarına maruz kaldı. Saldırıları püskürten Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı Şam Cephesi komutanlarından Beşir Haci, Mare ilçesini teslim etmemek için PYD'ye bağlı güçler ile savaşmaya kararlı olduklarını söyledi.

Rusya PYD’ye Havadan Destek Sağlıyor!

Rusya, bir haftayı aşkın süredir PYD güçlerinin Halep'in kuzeyinde direnişçilerin kontrolündeki Azez ilçesine ilerleyişi için havadan destek sağlıyor. Azez merkeze yaklaşık 6 kilometre mesafedeki Minniğ Hava Alanı, 11 Şubat'ta yoğun Rusya bombardımanı sonucu PYD'nin eline geçmişti. PYD güçleri iki gün önce de Rusya’nın hava desteğinde Tel Rıfat ilçesini ele geçirdi. Örgüte bağlı güçler, Azez'e ise 3 kilometre mesafedeki Afrin'in doğusunda Şat kontrol noktasında bulunuyor. Hafta başında Rusya’ya ait savaş uçaklarının hedefi olan ilçede durum şu anda sakin.

PYD'nin şimdiki hedefinin Tel Rıfat'ın doğusunda direnişçilerin elindeki Şeyh İsa köyü üzerinden doğudan IŞİD kuşatması altındaki Mare ilçesine ilerlemek olduğu belirtiliyor.

Yerel kaynaklar, dün akşam saatlerinde Mare'ye IŞİD’in doğudan, PYD'ye bağlı güçlerin ise batıdan saldırdığını, direnişçilerin saldırıları geri püskürttüğünü bildirdi.

“Tek Bir Nefer Kalmayıncaya Dek Savaşacağız”

İlçedeki ÖSO'ya bağlı Şam Cephesi komutanlarından Haci AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mare'de 5 yıl boyunca Suriye devriminin bayrağını taşıdıklarını, hayatta oldukları sürece taşımaya devam edeceklerini söyledi.

“Paralı askerlerle, milislerle, YPG'yle ve ona bağlı SDG'yle tek bir nefer kalmayıncaya dek savaşacağız.” diyen Haci, Mare'nin teslim edilmesi yönünde kendilerine sunulan tüm pazarlık tekliflerini reddettiklerini vurguladı.

PYD'ye bağlı Arap unsurlardan oluşan SDG güçlerine ait internet sitesinde önceki gün, direnişçilere Mare'yi 24 saat içinde boşaltma çağrısı yapıldı. Boşaltmamaları hâlinde ise Rusya'nın ilçeyi bombalayacağı duyuruldu. Yerel kaynaklar, PYD'nin SDG unsurlarının içindeki Ceyşu’l-Süvvar gibi Arap unsurların varlığını öne sürerek, direnişçileri kendilerine katılmak için tehdit ettiğini ifade ediyor.

“Rusya Direnişçileri ve Sivilleri Vurmaya Devam Ediyor”

Haci, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine güvenmediklerini belirterek, koalisyona katılan ülkelerin Rusya katliamları karşısında sessiz kaldıklarını, Rusya'nın da bu tutumdan istifade ederek, direnişçileri ve sivilleri vurmaya devam ettiğini vurguladı.

Mare'nin PYD güçleri ve IŞİD arasında sıkıştığına dikkat çeken Haci, uluslararası toplum, İslâm dünyası ve kendisini Suriye'nin dostu olarak gösteren ülkelerin zayıf davranması nedeniyle çaresiz kaldıklarını kaydetti.

AA

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT