1. HABERLER

  2. HABER

  3. PYD, "IŞİD'le Mücadele" Maskesi Altında Zulmediyor!
PYD, "IŞİD'le Mücadele" Maskesi Altında Zulmediyor!

PYD, "IŞİD'le Mücadele" Maskesi Altında Zulmediyor!

Uluslararası Af Örgütü, PKK’nın Suriye kolu PYD’nin, kontrolü altındaki bölgelerde “insan hakları ihlâlleri” yaptığını duyurdu. Af Örgütü raporuna göre, PYD, “terörle ve IŞİD ile mücadele” adı altında keyfî tutuklamalar yapıyor.

08 Eylül 2015 Salı 12:10A+A-

Uluslararası Af Örgütü’nün PYD’nin tutukladığı kişilerle görüşerek hazırladığı rapora göre PYD, IŞİD ile mücadeleyi bahane olarak kullanarak, kendisini barışçıl yöntemlerle eleştirenlere ve sivillere karşı hak ihlâlleri yapıyor.

Bazı kişilerin mahkeme önüne çıkarılmadan bir yıla yakın bir süre tutuklu kaldığını ve kendilerini savunma hakkının ellerinden alındığını belirten Af Örgütü, PYD’yi “insan hakları”na uygun hareket etmeye çağırdı.

Af Örgütü kıdemli kriz yönetimi uzmanlarından Lama Fakih, örgütün internet sitesinde yaptığı açıklamada: “PYD kendi kontrolü altındaki bölgelerde bireylerin haklarını çiğnemek için terörizmle mücadele bahanesi kullanmamalı.” dedi ve şunları söyledi:

“Delil olmadan, bağlantı olduğuna dair müphemlikler üzerine ya da görüşlerini temel alarak, şüphelileri güvenlik sağlama adına hapsetmeye yönelik sert taktikler geri tepebilir ve güvenliği de sağlamaz. İddia edilen suçlardan bağımsız olarak şüphelilerin keyfî tutuklamalara maruz bırakılmamalı ve âdil yargılanma hakları sağlanmalıdır.”.

Kaynak: Uluslararası Af Örgütü, Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

1 Yorum