1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PYD İdlib Operasyonuna Katılmaya Hazırmış!
PYD İdlib Operasyonuna Katılmaya Hazırmış!

PYD İdlib Operasyonuna Katılmaya Hazırmış!

PYD ister Esed rejimi, isterse ABD ya da Rusya fark etmez, kendilerine Afrin’de eski konumlarına dönmeyi vaat eden herhangi bir gücün “İdlib’i cihatçılardan temizleme operasyonuna” katılmaya hazırmış!

25 Temmuz 2018 Çarşamba 14:20A+A-

PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin siyasi uzantılarından TEV-DEM’in yürütme kurulu üyesi Aidar Halil Artı Gerçek sitesinden Fehim Işık’ın sorularını cevaplarken, Beşşar Esed rejimine bağlı ordunun İdlib’e geniş çaplı bir operasyon hazırlığı içinde olduğunu, kendilerinin de bu operasyona dahil olabileceklerini söylemiş:

“…Türkiye’nin ülkemizden çıkarılması, Suriye topraklarından çıkarılması gerekir. Tam da bu konuyla bağlantılı olarak eğer Afrin’in kurtuluşuna, özgürlüğüne hizmet edecek bir yaklaşımla bizden İdlib için bir rol oynamamız istenirse buna hazır olduğumuzu belirttik. İdlib’i işgal eden güçlerin söz konusu kentten çıkarılması için yardımcı oluruz. Bu güçlerin kentten temizlenmesi Türkiye’nin Suriye’ye müdahale etmesine olanak sağlayan grupların zayıflaması anlamına da gelir. Bu Türkiye’nin bölgedeki gücünü de azaltır. Tabii böylesi bir tablo Türkiye’nin durumunun değişmesini de beraberinde getirir…

…Bu dediklerimiz yaşama geçer mi geçmez mi, taraflar ister mi istemez mi, bu durum Ruslarla mı yoksa Koalisyon Güçleri’yle mi gerçekleşir, Rejim ne der, Türkiye bu meseleye karşı nasıl bir tepki geliştirir? Bu soruların yanıtlarına ilişkin şimdiden bir şey demek mümkün değil. Bununla ilgili ne bir değerlendirme söz konusu, ne de bizim dışımızdaki güçlerden görüşünü dile getirenler var. Biz, İdlib’in tablosunun değişmesinin Suriye’nin geleceği açısından önemli olduğunu görüyoruz. Bu tablonun değişmesi Suriye halklarının çıkarınadır. Silahlı terörist grupların gücünün kırılması bizim de çıkarımızadır. Türkiye’nin Suriye üzerindeki gücü esasen bu gruplardır. İdlib’de bu güçler yenilirse Afrin de özgürleşir. Bölgeyi yeniden eski tablosuna getirmek de böylece daha mümkün olabilir...”

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum