1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. İRAN

  4. Putin’in suç ortağı Hamaney’den şaşırtmayan açıklama
Putin’in suç ortağı Hamaney’den şaşırtmayan açıklama

Putin’in suç ortağı Hamaney’den şaşırtmayan açıklama

Rusya’nın Ukrayna’yı işgal hareketine bir çok ülke tepki gösterirken, Rusya’ya göbekten bağlı ve aynı zamanda suç ortağı İran’dan destek açıklamaları gelmeye devam ediyor.

02 Mart 2022 Çarşamba 18:22A+A-

HAKSÖZ HABER

İran lideri Ali Hamaney dün yaptığı konuşmasında, Rusya’nın Ukrayna’yı alenen ve tüm uluslararası anlaşmaları çiğneyerek işgal etmesini ABD ve Batı’nın suçu olarak açıkladı.

Hamaney konuşmasında, Rusya’nın işgalini eleştirmek bir yana dursun Ukrayna’nın Avrupa ve ABD’nin oyununa geldiğini söyleyerek adeta işgali haklı çıkaracak söylemlerde bulundu.

Hamaney’in bu görüşleri esasında bizleri şaşırtmadı çünkü ABD ve Batı’yı emperyalizmin tek kaynağı olarak gören bir zihniyetten Rus emperyalizmini eleştirmesi beklenemezdi. Suriye’de yüz binlerce insanı Rusya ile birlikte katleden, sürgün eden İran’ın Rus emperyalizmini eleştirmesi kendi ayağına kurşun sıkmak anlamına gelir.

Ayrıca Hamaney Ukrayna halkının hükümete destek vermediği ve direnişe katılmadığı gibi gülünç açıklamalarda bulundu. Evet hayatında ilk defa seçimlere girip kazanan Zelenskiy, ülkesini baskıyla yöneten bir diktatör ama bırakın seçimlere katılmayı ülkelerinde hiç bir muhalife yaşam hakkı tanıyamayan Putin ve Hamaney halkın teveccühüyle koltuklarında oturuyorlar!

İran Cumhurbaşkanı Reisi ve Dışişleri Bakanı Abdullahiyan’da, Hamaney ile aynı ağzı kullanarak sanki Ukrayna’nın tankları, uçakları, özel birlikleri Moskova, St. Petersburg sokaklarını işgal etmiş gibi açıklamalarda bulundular.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum