1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Putin: Rus Askerlerini Suriye'den Çekiyoruz!
Putin: Rus Askerlerini Suriye'den Çekiyoruz!

Putin: Rus Askerlerini Suriye'den Çekiyoruz!

Esed’in en büyük destekçisi Rusya lideri Putin, yarın itibariyle Rus askerlerinin Suriye'den çekilmeye başlayacağını duyurdu.

14 Mart 2016 Pazartesi 20:44A+A-

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, “görevlerini büyük oranda yerine getiren Suriye'deki Rus hava güçlerinin” yarından (Salı) itibaren geri çekilmesi yönünde emir verdiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Kremlin'de Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la bir araya gelen Putin, Rusya'nın, Suriye'deki krizi sona erdirmek için yürütülen barış sürecinde rolünü yoğunlaştırmasını istedi.

Putin, Rusya'nın Tartus'taki donanma üssünün ve Lazkiye'deki Hmeymim Hava Üssü'nün faaliyete devam edeceğini açıkladı.

Kararla birlikte Rusya'nın Suriye'de 5 aydan fazla süren askeri müdahalesi sonlanıyor. Ancak Putin, çekilme ile ilgili bir takvim belirtmedi.

"Detaylar Savunma Bakanlığı tarafından belirlenecektir"

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov, Suriye'deki Rus ordusunun büyük bölümünün geri çekilmesine ilişkin detayların Savunma Bakanlığı tarafından belirleneceğini söyledi. 

Rusya'nın Suriye'deki S-400 hava savunma sistemlerini geri çekip çekmeyeceğine ilişkin de değerlendirmede bulunan Peskov, "Devlet Başkanının, Hımeymim ve Tartus'taki üslerin havadan, sudan ve karadan güvenliğinin sağlanması gerektiği talimatına uygun olarak hareket edilecektir" ifadelerini kullandı. 

ABD Savunma Bakanlığı yetkilisi: Öncesinde bize bilgi verilmedi

Bu arada, ABD Savunma Bakanlığıdan bir yetkili, Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye'deki Rus güçlerinin büyük bölümünün çekilmesi için emir vermesinden önce kendilerine bilgi aktarılmadığını söyledi.

AA muhabirine konuşan ancak adının açıklanmasını istemeyen bakanlık yetkilisi, Rusya'nın çekilme konusunda ABD tarafına herhangi bir bilgi vermediğini bildirdi. Pentagon yetkilisi, Rusya'ya uzun süredir Suriye'den çekilme çağrısında bulunduklarını ifade etti. Yetkili, "Ruslarla yapılan son görüşmelerde bu konunun gündeme gelip gelmediğinden ve ABD'nin talebinin etkili olup olmadığından emin değilim" dedi.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT