1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Putin Halep’i Yasaklanmış Silahlarla Yakıyor!
Putin Halep’i Yasaklanmış Silahlarla Yakıyor!

Putin Halep’i Yasaklanmış Silahlarla Yakıyor!

Rusya termit adı verilen ve sıcaklığı 2.200 santigrad dereceye ulaşan bombalarla Suriye kentlerini yakıyor.

28 Haziran 2016 Salı 15:00A+A-

Halep’te karadan ilerlemeye çalışan Esed ve İran güçlerine havadan destek veren Rusya muhaliflerin kontrolündeki yerleşim yerlerine uluslararası hukukta yasak kabul edilen silahlarla saldırıyor.

Rusya’nın kullandığı silahlar arasında fosfor bombası ağırlıklı bir yer tutarken, vakum bombalarının da son zamanlarda sıkça kullanıldığı görülmekte. Geçtiğimiz günlerde Deyr ez-Zor yakınlarındaki bir kasabada camiye düzenlenen vakum bombalı saldırıda 70’e yakın Suriyeli katledilmişti.

Rusya’nın hava saldırılarını yoğunlaştırdığı Halep’te saldırıya maruz kalan bölgelerden çekilen fotoğraflarda Rusya’nın bunlara ilaveten termit bombalarına da başvurduğu anlaşılıyor.

Nükleer silahlardan sonra en tehlikeli ve yıkıcı silah kategorisinde kabul edilen termobarik silah, yüksek yanıcılığa sahip bir maddenin hedefin rakımına göre önceden ayarlanan belirli bir irtifada atmosferdeki oksijen ile karıştırılmasıyla harekete geçiriliyor. Bu karışımın bomba düzeneğine dahil elektronik bir fitil ile ateşlenmesi sonucu ortaya devasa bir alev topu ve basınç dalgası çıkıyor.

Kaynak: The Times, Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum