1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PSG-Başakşehir maçındaki ırkçılığa tepki gösteren ırkçıların ikiyüzlülüğü!
PSG-Başakşehir maçındaki ırkçılığa tepki gösteren ırkçıların ikiyüzlülüğü!

PSG-Başakşehir maçındaki ırkçılığa tepki gösteren ırkçıların ikiyüzlülüğü!

Dün akşam Şampiyonlar Ligi grup maçında karşı karşıya gelen PSG-Başakşehir maçında yapılan ırkçı söyleme tepki gösteren ırkçı siyasi parti ve politikacıların ikiyüzlülüğü bir kez daha ortaya çıktı.

09 Aralık 2020 Çarşamba 10:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Dün akşam Paris’te oynanan PSG-Başakşehir maçında 4. Hakem Sebastian Coltescu’nun Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya yönelik ırk söylemi damga vurdu.

Irkçı Rumen hakemin Webo’ya yönelik, “negro (zenci)” ifadesini kullanmasının ardından Başakşehirli oyuncular oyunu yarıda bıraktı, maça devam etmeme kararı aldı.

Bu gelişmelerin ardından Türkiye ve dünyadan ırkçı söyleme yönelik tepkiler yağdı.

Hayatı boyunca ırkçılık yapmamış ve ırkçılığa karşı tavır almış kurum ve şahısların tepkileri elbette normal ve yerindeydi. Ancak, Türkiye’de özellikle Suriyelilere karşı ırkçılıkta sınır tanımayan siyasi parti ve politikacıların ırkçılık karşıttı mesaj vermeleri ikiyüzlülüğün net bir göstergesi.

Suriyelilere karşı yapılan ırkçılığın karargâhı haline gelen İYİ Parti ve ırkçılıkta mastır yapan Sinan Oğan’ın yapılan ırkçılığa tepki göstermesi sosyal medyada alay konusu oldu.

Bu tutarsızlığı ve ikiyüzlülüğü sergileyen sadece Suriyelilere karşı ayrımcılık yapan İYİ Parti değil elbette. Türk, Kürt ve farklı kesimlere karşı ırkçılık yapan diğer parti ve temsilcileri de dün yapılan ırkçılığa karşı çıktı. Böylece dün akşam ırkçılığa karşı çıkan ırkçıların ikiyüzlülüğüne bir kez daha müşahede ettik.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum