1. HABERLER

  2. HABER

  3. Prof. Ersanlı Dâhil 44 Kişi KCK'dan Tutuklandı
Prof. Ersanlı Dâhil 44 Kişi KCKdan Tutuklandı

Prof. Ersanlı Dâhil 44 Kişi KCK'dan Tutuklandı

KCK'ya yönelik İstanbul'da başlatılan ikinci dalga operasyonda gözaltına alınanlar, dün İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmişti.

01 Kasım 2011 Salı 13:31A+A-

KCK'ya yönelik İstanbul'da başlatılan operasyonda gözaltına alınanlardan 50'si, dün öğle saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altında gözaltında tutuldukları Emniyet'ten Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirildi. Gözaltındakiler, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen tarafından yürütülen soruşturma kapsamında adliyede görev yapan savcılarca sorgulandı.

Zanlılardan 47'si, "örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak" suçundan tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. 3 zanlı ise savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Savcı, Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve yayınevi sahibi yazar Ragıp Zarakolu hakkında da tutuklama istedi.

44 Kişiye Tutuklama Kararı

Tutuklanması istenenler arasında Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu'nun da arlarında bulunduğu 44 zanlı mahkemece tutuklandı.

Mahkeme, Ersanlı ve Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 44 kişinin ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçunun niteliği, mevcut delil durumu ve kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması gerekçesiyle tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme 1 kişiyi de serbest bıraktı.

Mahkemenin kararının şüphelilere okunmasının ardından, şüpheliler ve avukatları alkışlı protestoda bulundu.

KCK'ya yönelik İstanbul'daki ilk operasyonda 96 zanlı tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT