1. HABERLER

  2. HABER

  3. SAĞLIK

  4. Prof. Dr. Müftüoğlu, Son 3 Günün Rakamlarıyla Uyardı
Prof. Dr. Müftüoğlu, Son 3 Günün Rakamlarıyla Uyardı

Prof. Dr. Müftüoğlu, Son 3 Günün Rakamlarıyla Uyardı

Prof. Dr. Müftüoğlu, son 3 günün rakamlarının tehlike arz ettiğini belirterek, 'Virüs her şekilde 'Ben sokaktayım, aranızdayım, beni unutmayın' diyor. Bu son rakamlar benim gibi iflah olmaz iyimseri bile korkutuyorsa işler kesinlikle yolunda değil'" dedi.

13 Haziran 2020 Cumartesi 13:11A+A-

Hürriyet Gazetesi yazarı Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, bugünkü köşesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecini ele alırken, son 3 günün rakamlarının tehlike arz ettiğini kaleme aldı.

Prof. Dr. Müftüoğlu, normalleşme adımlarının ardından Kovid-19 vakalarının tekrar artış göstermesini uyarı sinyali olarak değerlendirerek, "Kısacası, virüs her şekilde “Ben sokaktayım, aranızdayım, beni hafife almayın, mutasyon geçirdiğime falan inanmayın, kısacası beni unutmayın!” diyor..." dedi. 

 Müftüoğlu'nun yazısının ilgili bölümü şu şekilde;

"Son üç günün rakamları bize şunları söylüyor. Test sayısına oranla günlük yeni vaka sayıları azalmıyor, tersine giderek artıyor... Virüsün yaygınlaşmasında en mühim göstergelerden biri sayılan R0 değeri 0.7’lerden yeniden 1’in üzerine çıkmış gözüküyor... Yoğun bakımda yatan ve entübe edilen hasta sayılarımızda da artma işaretleri var... Günlük yeni vaka sayılarımız bir hafta önce neredeyse 700’lü rakamlara inmişken yeniden 1000’li rakamları gördü... Kısacası, virüs her şekilde “Ben sokaktayım, aranızdayım, beni hafife almayın, mutasyon geçirdiğime falan inanmayın, kısacası beni unutmayın!” diyor...

Vatandaş olarak bizim de salgın sürecini yönetenlerin de şapkalarımızı masanın üzerine koyup ciddi ciddi düşünmemizin zamanı gelmiştir.

Her haliyle uyarı sinyalleri veren bu rakamsal artışların yeniden nasıl azaltılacağını, önce 500’lerin, sonra 100’lerin altına indirilip neticede nasıl 0’lanacağına kafa patlatıp yeni çözümleri devreye sokmamız gerekiyor. Bu son rakamlar biliniz ki benim gibi iflah olmaz bir iyimseri bile korkutuyorsa işler kesinlikle yolunda değil demektir. Lütfen dikkat! Aman dikkat... Allah aşkına dikkat..."

TÜRKİYE'DE SON DURUM

Türkiye'de son 24 saatte bin 195 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 15 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 175 bin 218, can kaybı 4 bin 778 oldu.

Sağlık Bakanlığının internet sitesinde yer alan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da Twitter'dan paylaştığı "Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu"nun güncel verilerine göre, dün 41 bin 13 test yapıldı, bin 195 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu. Son 24 saatte 15 hasta vefat ederken bin 242 hasta iyileşti.

Toplam test sayısı 2 milyon 541 bin 903, vaka sayısı 175 bin 218, vefat sayısı 4 bin 778 olarak kayıtlara geçti. Yoğun bakımdaki hasta sayısı 664, solunum cihazına bağlı hasta sayısı 282, iyileşen hasta sayısı 149 bin 102 oldu.

HABERE YORUM KAT