1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Prof. Dr. Ali Erbaş: ‘Şeker Diye Bir Bayram Yok!’
Prof. Dr. Ali Erbaş: ‘Şeker Diye Bir Bayram Yok!’

Prof. Dr. Ali Erbaş: ‘Şeker Diye Bir Bayram Yok!’

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Twitter'dan yaptığı açıklamayla Ramazan bayramını ‘şeker bayramı’na indirgeyenlerin keyfini kaçırdı!

06 Haziran 2019 Perşembe 12:15A+A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Twitter'dan yaptığı 'şeker' çıkışı, sosyal medyada tartışma yarattı. 'Şeker Bayramı' kullanımının yanlış olduğunu belirten Erbaş "Şeker bayramı diye bir bayram yok, bu Ramazan Bayramı'dır. Bu ramazanın kutsiyetine biraz hafiflik getiriyor. Bu şekilde kullananlar bundan vazgeçsinler" diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 'Şeker Bayramı' kullanımının yanlış olduğunu söylemesi üzerine, 'Ramazan Bayramı’nı ‘Şeker Bayramı'na indirgeyenlerin keyfi kaçtı.

Prof. Dr. Erbaş "Şeker bayramı diye bir bayram yok, bu Ramazan Bayramı'dır. Çocuklara şeker verildiği için bayramın adı şeker bayramı olmaz. Bu bir ibadettir. Bu ramazanın kutsiyetine biraz hafiflik getiriyor. Bu şekilde kullananlar bundan vazgeçsinler" ifadelerini kullandı.

Erbaş, Twitter'dan paylaştığı mesajda "Bayramı tatil olarak görmeyelim, çünkü bu bir ibadettir. Büyüklerimizi, sevdiklerimizi ziyaret edelim. Hatırı sorulmamış hiçbir hasta, gönlü alınmamış hiçbir yaşlı bırakmayalım. Yetimlerin, gariplerin, kimsesizlerin tebessümleriyle bayramımıza bir kat daha anlam katalım" diye yazdı.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum