1. HABERLER

  2. HABER

  3. Portekiz'de 10 Günlük Hükûmet Düştü
Portekiz'de 10 Günlük Hükûmet Düştü

Portekiz'de 10 Günlük Hükûmet Düştü

Portekiz'de, 4 Ekim'de yapılan genel seçimlerin ardından sağ partilerden oluşan “Portekiz Cephesi”nin kurduğu azınlık hükûmeti, radikal sol partilerin güvensizlik önergesinin kabûl edilmesi ile düştü.

11 Kasım 2015 Çarşamba 09:23A+A-

“Portekiz Cephesi”nin lideri ve Başbakan Pedro Passos Coelho'nu sunduğu hükûmet programı meclisten onay almazken, aralarında radikal görüşlülerinin de bulunduğu sol partilerin sunduğu güvensizlik önergesi 123 “evet” ve 107 “hayır” oyuyla kabul edildi.

Portekiz tarihinin en kısa ömürlü hükûmetinin düşmesinin ardından ülkenin geleceğini Cumhurbaşkanı Anibal Cavaco Silva'nın vereceği karar belirleyecek. Silva'nın hükûmeti kurma görevini seçimlerden 2. büyük parti olarak çıkan Sosyalist Parti (PS) lideri Antonio Costa'ya vermesi ilk olasılık olarak görülüyor. 6 aylık bir seçim hükûmeti için Coelho'yu başbakan olarak atama seçeneği de cumhurbaşkanının atabileceği adımlar arasında yer alıyor.

Öte yandan, hükûmet programı ve güvensizlik oylamasının tartışıldığı saatlerde, sağ ve sol görüşlü gruplar Portekiz meclisinin önünde aynı anda gösteri yaptı.

4 Ekim'deki genel seçimlerin ardından “Portekiz Cephesi” 107 milletvekili çıkartırken, Sosyalist Parti (PS) 86, Sol Bloğu (BE) 19, Demokratik Birlik Koalisyonu (Komünist Parti ve Yeşiller) 17, Hayvanları ve Doğayı Koruma Partisi 1 milletvekiline sahip olmuştu.

AA

Etiketler :

HABERE YORUM KAT