1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Popüler Irkçılık Nidaları
Popüler Irkçılık Nidaları

Popüler Irkçılık Nidaları

​​​​​​​Belirli kitleler tarafından ilgiyle takip edilen kişilerin öncülüğünü yaptığı ırkçılık Türkiye’de günbegün artırılıyor.

10 Nisan 2019 Çarşamba 19:06A+A-

FATİH DEMİR / HAKSÖZ HABER

Belirli kitleler tarafından ilgiyle takip edilen kişilerin öncülüğünü yaptığı ırkçılık Türkiye’de günbegün artırılıyor. Bu artışın öncülüğünü de ideolojik olarak ötekileştiren zihniyetin mimarı olan Ulusalcı ve Kemalist kişi ve kurumlar yapmakta.

Özellikle de siyasi tavırlarını belli etmenin yollarını hakaretamiz sözlerle ifade eden medyatik kişilerin Twitter’daki sözleri gündemi şekillendirirken, içlerinde sakladıkları nefret, kin ve ırkçılığı açığa çıkarıp paydaşlarını da bularak toplu bir ırkçılık seansı gerçekleştirmek için bir araç olarak sosyal medyayı kullanmakta. Geçtiğimiz günlerde attıkları twittler ile ön plana çıkan iki kişi bu haftanın gündeminde kendilerine ve insaftan uzak düşüncelerine yer bulan; gayri ahlaki ve argo kelimeler ile şov yapıp ünlü bir komedyen olarak lanse edilip tanınan Tolga Çevik diğeri de CHP’nin Bolu Belediye Başkanı.

Dikkati çeken önemli hususlardan birisi de ünlü veya sosyal medyanın popülaritesinden faydalanan kişilerin attıkları twitleri beğenen ve buna beğeni yoluyla desteğini sunanların sayısının oldukça yüksek olmasıdır.  Sayıları yüzbinleri bulan ırkçılık taraftarları toplum içerisinde kendilerini ifade edemediklerinden olsa gerek sosyal medyanın anonimliği üzerinden öfkelerini, nefretlerini kusmakta kendilerini mahir görmekteler. Yalan yanlış yazılan, toplumun belli kesimlerini ötekileştiren bu tür söylemlerin asıl sahipleri ise yazdıkları ırkçılık söylemlerini başkalarının savunusuna bırakarak keyifle yaşanan tartışmaları seyredip, toplumun hafızasının zayıflığından faydalanarak kaldıkları yerden hayatlarına ve şöhretlerinin getirisine kendilerini bırakmaktalar. Utanma belirtisi bile göstermeyen bu kişilerden, yazdıklarının faşizan olduğunu ve yanlış yaptıklarını kabullenmelerini beklemek de doğru olmayacaktır.

Toplumun insani nosyonlarını yitirmemişlerinin bu tür çirkin ve ahlaksızlıklara prim vermeden ve gayri insani olan bu söz ve eylemlerin yanlış ve haksız olduğunu belirtip kendilerini beri tutmaları gayet tabidir. Böyle ahlaksız ve gayri insani söylemlere sahip kişilerin geri plana itilmesi toplumun her kesimi için daha iyi ve güzel olanın ortaya çıkmasına vesile olacaktır.

* Komedyen olarak ünlenen ve Bolu ilinin “seçilmiş” belediye başkanının söylemleri ile gelen beğeni oranlarını gösteren görseller aşağıdadır.

tw12.jpg

tw11.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum