1. HABERLER

  2. HABER

  3. Politikacı Öldürüldü, Ukrayna Operasyon Emri Verdi
Politikacı Öldürüldü, Ukrayna Operasyon Emri Verdi

Politikacı Öldürüldü, Ukrayna Operasyon Emri Verdi

Ukrayna hükümeti ülkenin doğusunda artarak devam eden olaylara müdahale etmek için operasyon emri verdiğini duyurdu.

23 Nisan 2014 Çarşamba 12:55A+A-

Ukrayna’nın doğusunda gerilimin artması ve bir siyasetçinin Rusya yanlısı ayrılıkçı gruplar tarafından öldürülmesi üzerine Devlet Başkanı Aleksandr Turçinov orduya yeni bir operasyon emrini verdi. Alexsandr Turçinov ayrıca Moskova’yı ‘terörist’ olarak adlandırdığı Rusya yanlısı silahlı gruplara destek vermekle suçladı.

Turçinov’un partisinden milletvekili olan Vladimir Ryback ve bir Ukrayna vatandaşının işkence yapılarak öldürüldüğü anlaşılan cansız bedenleri, dün gece Rusya yanlısı ayrılıkçı grupların kontrolünde olan Slavyansk kentinde bulunmuştu. Ayrılıkçıların öldürdüğü belirtilen milletvekili Ryback, milliyetçe Rus. Ryback'ın Ukrayna'nın bütünlüğünü savunduğu için öldürüldüğü belirtiliyor.

UÇAĞA ATEŞ AÇILDI

Ukrayna Savunma Bakanlığı, ülkenin doğusunda keşif uçuşu yapan Ukrayna hava kuvvetlerine ait bir askeri uçağa bilinmeyen kişiler tarafından ateş açıldığını açıkladı.

Ayrılıkçı grupların elinde bulunan bir diğer yer olan Kramatorsk’ta silahlı milisler kentin Emniyet Genel Müdürü Vitaly Kolupai’yi kaçırdı. Emniyet müdürünün Slavyansk kentine götürüldüğü ileri sürüldü.

Rusya, Ukrayna sınırına yaptığı askeri yığınağı tutmaya devam ediyor. Rus ordusu sınıra yakın bölgelerde olası bir işgale karşı hazır bekletiliyor.

AB VE ABD, RUSYA'DAN ADIM BEKLİYOR

Avrupa Birliği (AB) ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Rusya’dan sınıra yakın konuşlanan askerlerini geri çekmesini ve Ukrayna’daki ayrılıkçı grupların silahsızlandırılması için adım atmasını bekliyor.

Öte yandan bir ABD fırkateyni İstanbul boğazından geçerek Karadeniz’e yol aldı.

NATO müttefikleriyle AB ülkelerine güvence veren ABD, Doğu Avrupa’ya 600 asker göndermeye hazırlanıyor.

ÖLDÜRÜLEN MİLLETVEKİLİ UKRAYNA'NIN BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAVUNUYORDU

Slavyansk'da ayrılıkçıların öldürdüğü Gorlovka milletvekili Vladimir Ryback'ın milliyetçe Rus olduğu açıklandı. Ancak Ukrayna'nın bütünlüğünü savunduğu için öldürüldüğü belirtildi.

(euronews- ajanslar)

 

HABERE YORUM KAT