1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Polis, Şerzan’ı Kasten Vurdu
Polis, Şerzan’ı Kasten Vurdu

Polis, Şerzan’ı Kasten Vurdu

Muğla’da üniversite öğrencisi Batmanlı Şerzan Kurt’un ölümüne yol açan kişinin polis memuru olduğu anlaşıldı. Savcılığın hazırladığı iddianameye göre polis, Şerzan’ı hedef gözeterek vurdu.

19 Temmuz 2010 Pazartesi 19:45A+A-

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı, ülkücü bir grup ile Kürt öğrenciler arasında yaşanan kavga sonrası omzundan vurularak öldürülen Şerzan Kurt olayında polisi suçladı. Başsavcılığın iddianamesinde Şerzan'ı vuran kişinin, önce havaya ardından da hedef gözeterek ateş açan Gültekin Şahin adlı polis olduğu belirtildi.

Hedef gözeterek ateş açtı

Muğla'da 11 mayıs gecesi ülkücü bir grup ile Kürt öğrenciler arasında başlayan gösteriler, Şerzan Kurt'un (21) ölümüyle sonuçlanmış, olayların ardından polis memuru Gültekin Şahin ile altı kişi tutuklanmıştı. Muğla Başsavcılığı, dinlediği tanıklar ile incelenen görüntü kayıtlarının ardından iddianamesini hazırladı.

İddianamede şöyle dendi: "Tanık anlatımları, delil tespit tutanakları, CD'ye kayıtlı görüntüler, otopsi tutanağı ve diğer tüm deliller birlikte incelendiğinde, açık kimliği yazılı şüpheli G.Ş.'nin göstericileri dağıtmak için ilk başta havaya ateş etmiş olmasına rağmen Kıbrıs Pastanesi'ne ait 3 nolu güvenlik kamerasının saat 02.44'deki görüntülerine göre, göstericilerin üzerine doğru ve göstericilere isabet edecek şekilde ateş ettiği, bu ateş sonucunda Şerzan Kurt'un sol omuz arkasından giren kurşunun sol kürek kemiğini, sol akciğeri, omuriliği ve sağ akciğeri parçaladıktan sonra sağ omuz başından vücudunu terk ettiği, eylemin TCK'nın 21/2 maddesi yollamasıyla TCK'nin 82/1-g maddelerinde düzenlenen 'Olası kastla nitelikli adam öldürme' suçunu oluşturduğu iddia, şüphelinin kaçamaklı beyanı, tanık anlatımları, olay yeri tespit tutanakları, emanet makbuzları, CD'ye kayıtlı görüntüler, güvenlik kamerası görüntüleri, ölü muayene ve otopsi tutanağı, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi'nin 21.05.2010 tarihli adli raporu, fotoğraflar, görev yazısı ve tüm dosya kapsamından anlaşılmaktadır."

Ağırlaştırılmış müebbet istemi

Şerzan Kurt'un avukatlarından Nezahat Paşa Bayraktar, gizli tanık beyanı ve eldeki delillere göre polis Gültekin Şahin'in 'Olası kastla nitelikli adam öldürme' yerine 'kasten adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbetle yargılanması gerektiğini söyledi. Baba Ömer Kurt ise "Polis en ağır cezayı almalı" dedi. Hakkında 25 yıla kadar hapis istenen polisin yargılanmasına 10 ağustosta Muğla 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Veysi POLAT / TARAF

HABERE YORUM KAT