1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Polis Ankara’daki Eyleme Sert Müdahale Etti
Polis Ankara’daki Eyleme Sert Müdahale Etti

Polis Ankara’daki Eyleme Sert Müdahale Etti

İsrail Büyükelçisi Gaby Levi’nin evinin önünde protestolarını sürdüren kardeşlerimize polis sert bir şekilde müdahale etti.

01 Haziran 2010 Salı 11:56A+A-

Siyonist İsrail'in Gazze'ye yardım götüren yardım konvoyuna dün sabaha karşı uluslararası sularda saldırması İstanbul ve Ankara başta olmak üzere birçok şehirde protesto edilmeye devam ediyor.

Ankara'da ilk protesto gösterisi Pazartesi gecesi saat 01:00'de Siyonist Elçilik önünde başlamıştı. Çok sayıda kişinin katıldığı protesto gösterisinde İHH Ankara temsilcisi Mustafa Sinan ile protesto gösterisine katılan yazar Ali Değirmenci birer konuşma yaptılar.

Sabahın ilk ışıklarına kadar devam eden eylemin ardından Filistin Dostları Platformu'nun çağrısıyla protestocular Siyonist Elçi Gaby Levi'nin konutunun önünde tepkilerini göstermeye devam ettiler. Gösteriye yoğun bir katılım vardı. Özellikle dün akşam saatlerine doğru yakın illerden gelen göstericilerin katılımıyla sayıları 2.500'ü aşan göstericiler; "Kahrolsun Siyonist İsrail", "Gemilere Selam Direnişe Devam", "Yaşasın Küresel İntifada", "Uyan Diren Özgürleş", "Rotamız Gazze Yükümüz Direniş" sloganlarını attılar. Eyleme İLKAV, Genç Birikim Dergisi, Araştırma Vakfı, Vahdet Vakfı, Mahrumlarla Dayanışma Vakfı (MEKDAV), Kardelen Vakfı, Mazlum-Der, Özgür-Eğitim Sendikası, Memur-Sen, Saadet Partisi gibi birçok kuruluş katıldı. Eyleme bazı sol gruplar da destek verdiler.

POLİS BAZI KARDEŞLERİMİZİ YARALADI

Siyonist askerler, gemideki savunmasız kardeşlerimizi katlettiler; Ankara polisi savunmasız kardeşlerimize saldırdı!

Protesto gösterileri aynı yerde hala devam ediyor. Daha önce gösteriye müdahale etmeyen polis bu sabah saatlerinde katılımın azalmasını fırsat bilerek kardeşlerimize müdahale etti. Çok kalabalık bir ekiple yaklaşık 15 kişilik gruba çok sert bir şekilde müdahale eden polis, göstericileri yaklaşık 50 m. Sürükledi; yumruklarla, coplarla kardeşlerimiz feci şekilde şiddete maruz kaldılar. Bazı kardeşlerimiz hastaneye kaldırılırken diğerleri hafif yaralarla bu saldırıyı yakında bulunan parka sığınarak atlattılar. Gösteriler hala devam etmekte.

Dün Hükümet yaptığı açıklamalarda İsrail'in yaptıklarını kınıyordu. Sanırım İçişleri Bakanı bu açıklamaları duymadı ya da yapılanlardan memnuniyet duyuyor. Zira polisin bu sert müdahalesinin başka türlü bir izahı olmasa gerek.

İçişleri Bakanı bu konuyla ilgili sorumlular hakkında derhal bir inceleme başlatmalı ve gereken cezayı vermelidir.

Aslında bu müdahalenin sinyalini eylemin ilk saatlerinde vermeye başlamıştı polis. Yapılan basın açıklamaları sırasında zaten gergin olan ortamı daha da germe, protestocuları provoke etme çabası içerisinde anonslar yaparak gösteriye müdahale edeceklerini söylüyorlardı.

Şu an da eylem elçilik konutunun önünde devam ediyor ve katılım giderek artıyor. Bütün onurlu, duyarlı insanlar bu eyleme katılmalı ve Siyonistlere karşı tepkilerini göstermeliler.

ADRES: Parkı Yanı Farabi Sk. (Protokol Yolu) Kavaklıdere-ANKARA

(Fotoğrafları daha sonra yayınlayacağız...)

Nureddin Zengi / Haksöz-Haber 

HABERE YORUM KAT