1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PKK/YPG'nin kontrolündeki Roj kampında kalan binlerce kadın ve çocuk yardım bekliyor!
PKK/YPG'nin kontrolündeki Roj kampında kalan binlerce kadın ve çocuk yardım bekliyor!

PKK/YPG'nin kontrolündeki Roj kampında kalan binlerce kadın ve çocuk yardım bekliyor!

Kamptaki aileler tarafından hazırlanan ortak çağrıda, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden destek alan PKK/YPG’nin kampta kalan ailelere zulmettiği, şimdiye kadar resmi makamlara yapılan yardım çağrılarının ise sonuçsuz kaldığı belirtildi.

23 Kasım 2021 Salı 23:21A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’nin Haseke kentinde PKK/YPG’nin kontrolündeki Roj kampında kalan binlerce kadın ve çocuk, insan hakları örgütlerine yardım çağrısında bulundu.

Kamptaki aileler tarafından hazırlanan ortak çağrıda, ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinden destek alan YPG’nin kampta kalan ailelere zulmettiği, şimdiye kadar resmi makamlara yapılan yardım çağrılarının ise sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Açıklamada, para ve değerli eşyaların sözde emanet adı altında YPG militanları tarafından çalındığı, kadınların tutulduğu hapislerde kötü muamelelere maruz kaldığı ve bebeklerin olumsuz şartlar nedeniyle yaşamını yitirdiği vurgulandı.

YPG’nin gözlem yapmaya gelen insan hakları örgütlerine yalan söylediği ve gerçekleri örttüğü, kadın ve çocukların sistematik olarak işkence gördüğü aktarıldı.

Salgın hastalıkların kampta kol gezdiğinin altının çizildiği açıklamada, “ABD ve uluslararası koalisyonun çıkarları gereği bu kampta usulsüzce tutulan bu kadın ve çocuklar ülkelerine acilen insanlık namına geri döndürülmelidir.” ifadesi kullanıldı.

ABD ve güdümündeki YPG’nin kampta sürekli insan haklarını ihlal ettiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bu kampta insan hakları ABD ve YPG’nin izin verdiği noktaya kadar insan hakkıdır. Birçok kimsenin hakkında ispat edebildikleri bir suç yok. İspat edebildikleri suçlara da iftiralar katıyorlar. Bunlara insanları yargılama hakkı verilmesi kesinlikle bir insanlık suçudur. Çünkü bu topluluk yalanı bir hayat prensibi olarak benimsemiş bir topluluktur. Hakkında suçlama bulunanların zaten kendi ülkelerinde dosyaları vardır. Bu nedenle bu oyuna bir son verilmeli bu kampta tutulan kadın ve çocuklar acilen ve daha fazla zarara uğramadan ülkelerine gönderilmelidir. Sizlerden isteğimiz sesimize kulak vermeniz ve kampta yapılan zulüm ve usulsüzlükleri ortaya çıkararak çocuklarımıza kavuşmamızda bizlere bir köprü olmanızdır.”

HABERE YORUM KAT