1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK/YDG-H İstanbul'da Sakallı Bir Müslümanı Katletti!
PKK/YDG-H İstanbul'da Sakallı Bir Müslümanı Katletti!

PKK/YDG-H İstanbul'da Sakallı Bir Müslümanı Katletti!

Suruç'ta meydana gelen ve 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından Türkiye genelinde başlayan provokasyonlar cinayetlere kadar uzandı.

22 Temmuz 2015 Çarşamba 21:21A+A-

HAKSÖZ-HABER

PKK'nin gençlik yapılanması olan YDG-H İstanbul-Gaziosmanpaşa'da IŞİD'ci olduğunu iddia ettiği 45 yaşındaki Mürsel Gül'ü silahla vurarak katletti. Gül'ün vücûduna 4 kurşun isabet ettiği tespit edildi.

Hangi Suçtan Dolayı Öldürüldü?

Gül'e ait olduğu iddia edilen Selef Ebu Selef adlı bir twitter hesabında IŞİD'i öven paylaşımlar var. YDG-H çetesi bu kişinin Mürsel Gül olduğunu iddis etti. Buradan hareketle sosyal medyada cinayetin meşrulaştırılmaya çalışılması gözlerden kaçmıyor. Olayla ilgili inceleme başlatan İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ise marketlere temizlik malzemesi satarak ekmek parası kazanan Mürsel Gül'ün herhangi bir örgüte bağlı olmadığını tespit etti. Polis olayla ilgili araştırmalara devam ediyor.

IŞİD’çi Olarak Yaftaladılar

PKK'nin gençlik yapılanması olan YDG-H Mürsel Gül'ün katledilmesi olayını yaptıkları açıklama ile üstlendi. Gerekçe olarak ise Mürsel Gül'ün IŞİD saflarında YPG'ye karşı mücadele ettiğini ileri sürdü. Ayrıca YDG-H'ın Mürsel Gül'ün cep telefonuna el koyduğu da öğrenildi. Örgütün bölgede bulunan sakallı vatandaşlara yönelik iki gündür tehditlerini sürdürdüğü ve yeni eylem planlarında oldukları ifade edildi.

Sakallı Çalışan Var Diye Dükkâna Saldırdılar

AA'nın haberine göre Mürsel Gül cinayetinin ardından YDG-H üyelerinin aynı mahalle olan Karayolları'nda bir telefon bayisine sakallı çalışanlar olduğu gerekçesiyle silahlı saldırıda bulunduğu öğrenildi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken maddî hasar tespit edildi.

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum