1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'ya Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor
PKK'ya Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor

PKK'ya Yönelik Operasyonlar Devam Ediyor

Ankara ve Diyarbakır'da PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda 3 kişi gözaltına alındı. Suruç'ta gözaltına alınan 4 kişi ise tutuklandı.

18 Ağustos 2015 Salı 12:47A+A-

Ankara

Ankara'da jandarmanın PKK'ya yönelik düzenlediği operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ankara İl Jandarma Alay Komutanlığı ekipleri, PKK/KCK’nın gençlik şehir yapılanması adına faaliyet gösteren ve eylemlere karışanlara yönelik bir süre önce, Yenimahalle, Sincan ve Keçiören'de 2 ayrı operasyon gerçekleştirmişti.

Bu operasyonlarda toplam 5 kişi yakalanmış, adliyeye sevk edilen 3 kişi tutuklanmış, bir kişi adlî kontrol şartıyla, bir kişi ise ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Operasyonların devamı niteliğinde bugün Yenimahalle ve Etimesgut'ta iki farklı adrese düzenlenen baskında da PKK/KCK’nın gençlik şehir yapılanması adına faaliyet gösteren ve eylemlere karışan 2 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da da PKK Mensubu Bir Kişi Gözaltına Alındı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda el yapımı 15 bomba ele geçirildi, PKK mensubu bir kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, dün akşam saatlerinde ilçede polis ekiplerine silah, molotofkokteyli, havai fişek, el yapımı bomba ve taşlı saldırıda bulunan örgüt mensuplarının yakalanması için Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda kentte halkın huzur ve güvenliğini bozmaya yönelik gerçekleşen yasa dışı eylemler sırasında kullanılan el yapımı 15 bomba ele geçirildiği belirtilen açıklamada, yasa dışı eylemlere katılarak polis ekiplerine saldırıda bulunduğu tespit edilen PKK mensubu H.A.'nın da gözaltına alındığı kaydedildi.

Silvan

Silvan'da ise sağlık hizmeti verilmesini engelleyen PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kazan, yola barikat kuran, Halk Sağlığı Merkezi’nde sağlık hizmeti verilmesini engelleyen PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi.

Valilikçe ilân edilen ve 01.00'den itibaren başlayan sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede “güvenlik güçleri”nce Tekel, Mescit ve Selahattin mahallelerinde cadde ve sokak aralarına kazılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması, bazı sokaklara bırakıldığı iddia edilen patlayıcı düzeneklerin temizlenmesi ve hizmeti engellenen Halk Sağlığı Merkezi'nin yeniden güvenli şekilde hizmet vermesini sağlamak amacıyla operasyon yapıldı.

Asker ve polisten oluşan yaklaşık 700 personelin katılımıyla gerçekleştirilen müdahaleye örgüt mensupları uzun namlulu silahlarla karşılık verdi. “Güvenlik güçleri”yle çatışanlardan ikisi yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan yaralı öldü, diğer yaralı ise Silvan Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Suruç'ta Gözaltına Alınan 4 Kişi Tutuklandı

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde düzenlenen PKK operasyonunda gözaltına alınan 4 kişi tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin Suruç ilçesinde düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi.

Mahkeme, şüphelilerin tutuklanmalarına karar verdi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT