1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PKK/PYD’nin hamisi ABD, operasyonlardan rahatsız!
PKK/PYD’nin hamisi ABD, operasyonlardan rahatsız!

PKK/PYD’nin hamisi ABD, operasyonlardan rahatsız!

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’nin Kamışlı’da düzenlediği ve 3 PKK’lının öldüğü SİHA operasyonunu "tehlikeli ve siviller için tehdit" olarak değerlendirdi.

23 Haziran 2023 Cuma 20:49A+A-

ABD Dışişleri Bakanlığı, Rûdaw'ın Türkiye’nin Kamışl’da PKK/PYD yöneticilerine yönelik düzenlediği operasyona yönelik sorularını yazılı bir şekilde yanıtladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü TSK’nın Suriye’nin kuzeyinde düzenlediği operasyonları  ve en son bir SİHA’nın Kamışlı’da bir otomobile düzenlediği operasyonda PKK/PYD işgalindeki Kamışlı Eşbaşkanı, yardımcısı ile aracın şoförü ölmesine ilişkin yöneltilen soruya, "Suriye'deki durumu karmaşıklaştıracak ve istikrarsızlaştıracak herhangi bir askeri harekata her zaman karşıyız" şeklinde yanıt verdi.

ABD Dışişleri Bakanlığı saldırıyla ilişkin, "Suriye'de ve Türkiye-Suriye sınırında gerginliğin artması tehlikelidir ve sivillerin can güvenliğini tehlikeye atmaktadır. Tüm tarafları gerilimi bir an önce durdurmaya çağırdık"

20 Haziran’da TSK’ya ait bir SİHA Kamışlı’da bir aracı vurdu. Operasyon sonucu PKK/PYD’nin işgalindeki Kamışlı Eş Başkanı Yusra Derwêş, yardımcısı Lîman Şiwêş ve aracın sürücüsü Firat Tûma öldürüldü. Diğer Eş Başkan Gabî Şemûn ise yaralandı.

HABERE YORUM KAT