1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PKK/PYD-YPG ABD’nin Verdiği Silahları Karaborsada Satıyor!
PKK/PYD-YPG ABD’nin Verdiği Silahları Karaborsada Satıyor!

PKK/PYD-YPG ABD’nin Verdiği Silahları Karaborsada Satıyor!

ABD ile yapılan anlaşma doğrultusunda 2018’in sonuna kadar Münbiç ve Fırat’ın batısından çekilmesi gereken PKK/PYD-YPG, elindeki silahları karaborsada satarak örgüte mali kaynak sağlıyor.

26 Temmuz 2018 Perşembe 15:00A+A-

AA muhabirinin “Suriye’deki güvenilir kaynaklara” dayandırdığı haberine göre, PKK/PYD-YPG’nin başta Münbiç olmak üzere Suriye’de ele geçirdiği bölgelerden çekileceği ve örgüte gönderilen silahların geri alınacağına ilişkin sözler veren ABD, aksine örgüte yeni silahlar gönderiyor.

ABD’nin zırhlı araçlar, ağır silahlar ve mühimmatla yüklü 200 tırdan oluşan konvoyu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) kontrolündeki Semelka Sınır Kapısı’nı kullanarak Suriye’ye geçiş yaptı.

Öte yandan Suriye’nin kuzeyinde ise PKK/PYD-YPG’nin Amerika’dan aldığı silahlar karaborsada satılıyor. Örgüt böylece hem mali kaynak sağlıyor hem de ABD’nin verdiği ve daha sonra geri almak istediği bu silahları satarak bölgede kalmasını sağlıyor.

Türkiye ve ABD arasında sağlanan anlaşmaya göre YPG güçlerinin 2018’in sonuna kadar Münbiç’ten ve Fırat’ın batısından çekilerek silahlarını ABD’ye iade etmesi gerekiyor.

ABD’den aldığı silahları iade etmeyen örgüt, yerlerini değiştirmek suretiyle bunları Türkiye’nin olası bir operasyonuna karşı kullanmayı amaçlıyor.

ABD, Suriye’deki örgüt unsurlarına, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) adı altında silah yardımı yapmaya devam ediyor.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT