1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PKK/PYD: Esed ve Ruslarla Anlaştık, Bu Gece Kobani'ye Girecekler
PKK/PYD: Esed ve Ruslarla Anlaştık, Bu Gece Kobani'ye Girecekler

PKK/PYD: Esed ve Ruslarla Anlaştık, Bu Gece Kobani'ye Girecekler

İttifak kurmadığı İslam düşmanı tek bir güç kalmayan PKK/PYD yeniden Esed ve Ruslara sarıldı. Esed rejimine yakın olan El Mayadin kanalı, Kobani'nin yanı sıra Menbiç'e de Esed rejiminin gireceğini iddia etti.

13 Ekim 2019 Pazar 22:58A+A-

PKK/PYD'li yöneticilerden İsmet Hasan, Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı'nın kapsamında olan Kobani için Esad rejimi ve Rusya'yla anlaştıklarını ve bu gece kente giriş yapmalarını beklediklerini söyledi. 

PKK/PYD'nin silahlı gücü YPG'nin yetkilisi olan Hasan, "Birçok kişiye gittik ama kimse derdimize derman olmadı. Son çare olarak rejim ve Ruslarla anlaştık. Anlaşmaya göre gece saatlerine kadar gelmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

"Bundan sonrası için bu yaşananlar bize dert olsun. Büyük güçlere inanmakla yanlış yapıyoruz. Her defasında aynı trajediyi yaşıyoruz." diyen Hasan, "Bizlere 'Sizi koruyamıyoruz' dediler." ifadelerini kullandı.

SOHR ve El Mayadin "Rejim Kobani ve Menbiç'e girecek" dedi

Öte yandan, Suriyeli muhaliflere yakınlığıyla bilinen Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ve Hizbulesed’in kanalı El Mayadin tv, Kobani'nin yanı sıra Menbiç'e de Esed rejiminin gireceğini iddia etti.

Biri rejime biri de muhaliflere yakın iki kaynak, PKK/PYD'nin omurgasını oluşturduğu SDG ile Esed rejimi arasında bir anlaşma yapıldığını ve rejim ordusunun 48 saat içinde Menbic ve Kobani’ye gireceği iddia etti.

SDG, Esed rejimiyle Rus hava üssünde görüştü

Öte yandan, Suriye Kürt İlerici Demokratik Partisi Politbüro üyesi Ahmed Süleyman, uluslararası haber ajansı Reuters’a verdiği röportajda, Esed rejimi PKK/PYD arasında Rusya’ya ait olan Lazkiye’deki Hmeymim Hava Üssü’nde görüşmeler gerçekleştirildiğini söyledi. Anlaşmaya varılmasından önce yapıldığı anlaşılan röportajda Süleyman, görüşmelerden çıkacak sonucun “Türkiye’nin saldırısını önleyeceğini umduğunu” vurguladı.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum