1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'nın Yaktığı Dükkan İle "Devlet Heryeri Ateşe Veriyor" Sloganı Atmak
PKK'nın Yaktığı Dükkan İle "Devlet Heryeri Ateşe Veriyor" Sloganı Atmak

PKK'nın Yaktığı Dükkan İle "Devlet Heryeri Ateşe Veriyor" Sloganı Atmak

Silvan'da sokakları savaş alanına çevirip dükkanları ateşe veren PKK ve yandaşları, yaktıkları dükkanların fotoğraflarını, "devlet heryeri ateşe veriyor" diye dolaşıma soktu.

20 Ağustos 2015 Perşembe 01:55A+A-

PKK'nın 7 Haziran seçimleri sonrası başlattığı saldırılara karşı güvenlik güçleri operasyon üstüne operasyon yapıyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde hendekler kazıp, yandaşlarını provoke eden örgüt sözde özerklik ilanında bulundu. Sokakları savaş alanına çevirdi, esnafın dükkanlarını yaktı. Yaktıkları dükkanların fotoğrafları, sosyal medyada "devlet heryeri ateşe veriyor" diye paylaşıldı.

DÜKKANLARI YAKTILAR

PKK ve yandaşları Silvan'da pek çok dükkanı ateşe verdi. Ateşe verilen dükkanlar arasında AK Parti Silvan İlçe Başkanı Nimet Aksoy'un dükkanı da vardı. PKKnın ateşe verdiği dükkanın fotoğrafları, sosyal medyada "devlet heryeri ateşe veriyor" diye paylaşıldı. Konuyla ilgili olarak kendi twitter hesabından fotoğraf ve mesaj paylaşan AK Parti Adıyaman Milletvekili Adnan Boynukara, bu duruma tepki gösterdi.

1-055.jpg

2-054.jpg

SOKAKLARI SAVAŞ ALANINA ÇEVİRDİLER

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde hendek kazan, yola barikat kuran, Halk Sağlığı Merkezinde sağlık hizmeti verilmesini engelleyen PKK mensuplarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonlar nedeniyle dün gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti; o yasak bu sabah kaldırıldı.

Asker ve polisten oluşan yaklaşık 700 personelin katılımıyla gerçekleştirilen müdahaleye örgüt mensupları uzun namlulu silahlarla karşılık verdi. Güvenliklik güçleriyle çatışanlardan ikisi yaralandı. Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan yaralı öldü, diğer yaralı ise Silvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

3-053.jpg

Bölgedeki güvenlik ve istihbarat birimlerince hazırlanan rapora göre, PKK örgütünün 15 Ağustos 1984'te Eruh'ta gerçekleştirdiği ilk eylemin yıl dönümünde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde art arda sözde özerklik ilanı haberleri gelmeye başladı. Bu kapsamda PKK örgütü güvenlik boşluğu olan bölgeleri tespit ederek, kısa süreli olarak yollarda kimlik kontrolü yapıyor ve kamuoyunda hakimiyet kurduğu algısını yaratarak baskısını bu yolla artırmaya çalışıyor.

DURAN KALKAN ÇAĞRI YAPMIŞTI

KCK Yürütme Konseyi üyesi Duran Kalkan, 27 Temmuz'da PKK yandaşı bir televizyona yaptığı açıklamada, "Köy köy, kasaba kasaba, demokratik özerkliği inşa ederek AKP’ye karşı koyalım" diyerek, özerklik çağrısında bulundu.

Bu çağrının ardından 2'si il ve 10'u ilçe olmak üzere 12 yerleşim biriminde özerklik ilan edildi. Buna göre, 10 Ağustos'ta Şırnak merkezdeki sözde özerklik ilanının ardından, Silopi ve Cizre ilçeleriyle Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde özerklik ilanı yapıldı. Daha sonra 13 Ağustos'ta Hakkari Yüksekova, Muş Varto ve Bulanık'ta, 14 Ağustos'ta Hakkari merkez, Diyarbakır Sur'da, 15 Ağustos'ta Diyarbakır Silvan, Van Edremit'te, 16 Ağustos'ta da Van Başkale'de özerklik ilanında bulunuldu.

4-047.jpg

5-041.jpg

6-029.jpg

Kaynak: Haber 10

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum