1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. PKK'nın Suriye'deki varlığı kabul edilemez!
PKK'nın Suriye'deki varlığı kabul edilemez!

PKK'nın Suriye'deki varlığı kabul edilemez!

Arap Demokratik İttifakı, Amerika’daki bazı Suriyeli kuruluşların Washington'da “SDG" temsilcileriyle olan buluşmasını kınadı

26 Mayıs 2023 Cuma 14:40A+A-

HAKSÖZ HABER

Yaklaşık 1000 kişiden oluşan Suriyeli aydın, din adamı ve çeşitli meslek grubu temsilcilerinden oluşan Arap Demokratik İttifakı, 15 Mayıs pazartesi günü yaptığı sert açıklamayla bazı Suriyeli kuruluşların Washington'da “SDG" temsilcileriyle gerçekleştirdiği buluşmayı tamamen şüpheli olarak gördüklerini ilan etti. İttifak ayrıca Suriye halkının, YPG/PKK'nın sözde siyasi oluşumlarından SDG VE SDC ile asla yan yana gelemeyeceğinin ve Suriyeli muhalif örgütlerin kendilerine olan güveni sarsacak böylesi görüşmelerden uzak durmasının altını çizdi.

Yapılan açıklamada, Arap Demokratik İttifakı’nın bu şüpheli görüşmeden önce, 12 Mayıs'ta düzenlenen bir davette Amerikan-Suriye Örgütler Koalisyonu (ACS) liderlerinden bu konuda bilgi aldığı belirtildi. Ancak ittifak, böylesi bir daveti asla kabul etmeyeceklerini, PKK ve sözde siyasi oluşumlarının tamamımın Suriye istihbaratının kapalı kapılarının ardında yönlendirildiğinin altını o zaman da çizdiklerini söyledi.  

Arap Demokratik İttifakı açıklamasında, Washington'daki SDG temsilcisiyle görüşenlere sorular yönelterek şu ifadeleri kullandı; “Son olarak diyoruz ki; Eğer bahaneniz, iddia ettiğiniz gibi ABD'nin size SDG gibi bir suç örgütüyle masaya oturmak için baskı yapmasıysa, o zaman siz de tüm Amerikan bakanlık ve kurumlarına, devletlerinin terör örgütü olarak tanımladığı bir örgütle olan ilişkilerini durdurması ve bu örgütün yağmalanan servetimiz, evlerimiz ve toprağımızdan ellerini çekmeleri için  için baskı yapmalıydınız. Ve sizin,  PKK’nın biz Suriye devriminin savunucularının ve tüm Suriye halkının kırmızı çizgisi olduğunu bilmeniz gerekir, çünkü bu teröristler, tüm devrimimizi sabote etmek isteyen IŞİD gibi diğer silahlı gruplarla birlikte Cezire ve Fırat havzasındaki halkımıza karşı büyük bir suç işlediler.

Suriye Devrimi’nin savunmanın en önemli yolunun PKK ile mücadeleden geçtiğini söyleyen Arap Demokratik İttifakı’nin bu bildirgesine imza atan çok sayıda önemli Suriyeli muhalif din adamı, yazar ve aydın bulunuyor.

Bildiriyi imzalayanların tam isim bu bağlantıdan görülebilir;

https://secure.avaaz.org/community_petitions/ar/lshb_lswry_ndun_mn_jl_thlfin_rby_dymqrty_fy_ljzyr_wlfrt_/

HABERE YORUM KAT