1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK’nın Roketleri Akçakale’de 9 Aylık Bebeğin Canına Mal Oldu!
PKK’nın Roketleri Akçakale’de 9 Aylık Bebeğin Canına Mal Oldu!

PKK’nın Roketleri Akçakale’de 9 Aylık Bebeğin Canına Mal Oldu!

Akçakale’de sivillere isabet eden YPG/PKK’nın roket ve havan mermileri 9 aylık Suriyeli bebek Muhammed Omar’ın canına mal oldu!

10 Ekim 2019 Perşembe 17:24A+A-

Urfa'nın Akçakale, Ceylanpınar ve Birecik ilçeleri ile Mardin'in Nusaybin ilçesine çok sayıda roket ve havan mermileri düştü. Urfa Valiliği, Suriyeli 9 Aylık bebek Muhammed Omar ile maliye memuru Cihan Güneş'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin kuzeyindeki harekatına karşı YPG/PKK/SDG’nin bulunduğu noktalardan Şanlıurfa’nın Akçakale, Ceylanpınar ve Birecik ilçeleri ile Mardin’in Nusaybin ilçesine roket ve havan mermileri atıldı. Urfa Valiliği, biri bebek iki ölü, 46 yaralı olduğunu açıkladı.

Suriye tarafından Türkiye’ye 170’den fazla havan ve roket mermisi atıldığı kaydedildi. Akçakale’deki bazı vatandaşlar can güvenliği nedeni ile ilçeyi terk ederek Şanlıurfa’daki yakınlarının yanına gidiyor. Anadolu Ajansı, Akçakale’de sivillerin yoğun olduğu yerlere atılan havan mermileri nedeniyle üç kişinin yaralandığı bilgisini geçti. Yaralılar, ambulanslarla Akçakale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Havanlı saldırının hemen ardından, Akçakale’nin karşısındaki hedeflere obüs atıldı. İHA’ların görüntü almasını engellemek için lastik yakıldığı görüldü.

Urfa Valiliği’nin açıklamasında şöyle denildi: “09.10.2019 tarihinde başlatılan Barış Pınarı Harekatı ile birlikte Suriye tarafından atılan havan ve roket mermilerinin ilimiz Akçakale ve Ceylanpınar ilçelerimize isabet etmesi sonucu; Barış Pınarı Harekatının ilk şehidi Suriye uyruklu 9 aylık bebek Muhammed Omar ve Akçakale ilçemizde görevli Vergi Dairesi Başkanlığına bağlı maliye memurumuz Cihan Güneş şehit olmuştur. Atılan roket ve havan mermilerinin isabeti sonucu 46 vatandaşımız da yaralanmıştır. Yaralı vatandaşlarımız Akçakale Devlet Hastanesi ve diğer hastanelerimize sevk edilerek tedavi altına alınmıştır.”

Etiketler : , , , , , ,

HABERE YORUM KAT