1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. PKK’nın Esed rejimiyle anlaşmaktan başka çaresi yokmuş!
PKK’nın Esed rejimiyle anlaşmaktan başka çaresi yokmuş!

PKK’nın Esed rejimiyle anlaşmaktan başka çaresi yokmuş!

Suriye Demokratik Meclisi Eş Başkanı Riyad Derar, Türkiye’nin olası bir saldırısı karşısında Suriye ordusu ile anlaşmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi.

26 Temmuz 2022 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’de kendi bekası için her türlü kirli ittifaka imza atan PKK ve uzantısı olan güçler, emperyalist ABD, Rusya ve mezhepçi İran’a maşalık yapmaktan geri durmuyor. 

Hem ABD hem de Rusya tarafından palazlandırılan örgüt, bu ülkelerden aldığı cesaretle katliamlar gerçekleştiriyor. Ancak, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yaptığı askeri operasyonlarla hevesi kursağında kalan PKK güçleri, hemen Esed rejimine sığınıyor.

Türkiye’nin Münbiç ve Tel Rıfat’a yapacağı olası operasyonla iyice köşeye sıkışacak katil örgüt, Türkiye karşıtı her güçle ittifak yapmaya hazır.

Son olarak PKK/YPG uzantısı olan Suriye Demokratik Meclisi Eş Başkanı Riyad Derar, Türkiye’nin olası bir saldırısı karşısında Suriye ordusu ile anlaşmaktan başka çarelerinin olmadığını söyledi.

Türkiye’nin olası askeri harekatına karşı Esed rejimiyle anlaştıklarını belirten Derar, daha önce hata yaptıkları için Türkiye’nin Afrin gibi bölgeleri ele geçirdiğini savundu. Kürt halkına kimlik dahi vermeyen Esed rejimiyle bir araya gelen PKK ne kadar oportünist ve pragmatist bir örgüt olduğunu bir kere daha kanıtladı.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum