1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'liler Bir Gecede 3 Okula Saldırdı
PKK'liler Bir Gecede 3 Okula Saldırdı

PKK'liler Bir Gecede 3 Okula Saldırdı

Van'ın İpekyolu ilçesinde PKK'liler tarafından, üç farklı mahallede bulunan üç okula bir gecede saldırı yapıldı.

28 Ocak 2016 Perşembe 07:30A+A-

Van'ın İpekyolu ilçesinde bulunan Bostaniçi Mahallesi'ndeki Anadolu Lisesi, Kevenli Mahallesi'ndeki İpekyolu İlkokulu ile Yeni Mahalle'deki Eczacılar Birliği İlkokulu'na PKK'lilerce saldırı düzenlendi.

Okulun kapılarını kırarak içeri girdiği belirtilen şahısların, okulun pencerelerini, masalarını, dolaplarını ve bilgisayarlarını kırarak maddi zarar verdiği kaydedildi.

'Üç okula saldıran kişiler aynı olduğu tahmin ediliyor'

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İpekyolu Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, üç okula saldırı yapan şahısların aynı kişiler olduğunu tahmin ettiklerini ifade ederek, 'Çünkü üç okulumuzda da aynı yöntemle kapılar kırılmış, dolaplar açılmış ve malzemelere zarar verilmiştir. Bunu yapanlar parmak izi bırakmamak için eldiven kullanmış ve tespit edilmemek için kamera kayıt cihazlarını da beraberinde götürmüşler. Ancak bir okulumuzda kamera kayıt cihazı gizli bir bölmede olduğu için bu kişiler bu okulumuzdaki kamera kayıt cihazını götürememişler. Bizler de şimdi bu kamera kayıtlarından yola çıkarak, bu kişilerin yakalanması için girişimlerde bulunacağız.' dedi.

Yavuzer, okullardaki hasarların giderilmesi için çalışma başlattıklarını aktardı. (İLKHA)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT