1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'lıların Cenazelerine İşkence mi Yapıldı?
PKKlıların Cenazelerine İşkence mi Yapıldı?

PKK'lıların Cenazelerine İşkence mi Yapıldı?

Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 2 hafta önce çıkan çatışmada öldürülen ve Trabzon’da morgda bekletilen PKK'lıların cenazelerine işkence yapıldığı iddia edildi.

06 Temmuz 2010 Salı 09:36A+A-

PKK'lı Özgür Dağhan'ın ailesi Trabzon'a giderek cenazeyi almak için savcılığa başvurdu. Başvuruyu kabul eden savcı cenazenin teşhisi için aileyi hastaneye gönderdi. Trabzon'da morgda bekletilen cenazeyi teşhis etmek için giden Dağhan'ın ailesi gördükleri manzara karşısında şok geçirdi. Cenazenin kafa kısmı tamamen erimiş, sadece dişler ve bir tutam saç kalmıştı.

Cenazeyi teşhis etmekte zorlanan aile, sadece el ve bel kısmından tanıyabildikleri kendi oğullarının cenazesini değil aynı morgda bekletilen diğer 2 cenazede de benzer izleri gördü. Dağhan'ın vücudunun diğer bölgelerinde herhangi bir hasar görülmemesi sağ yakalanarak infaz edildiği, ardından da işkence yapıldığı iddialarını da gündeme getirdi. Daha önce de yine PKK'lılara ait cenazelerde işkence izleri görüldüğü belirtilmişti.

Diyarbakır'da toprağa verilen Dağhan'ın cenaze törenine katılan BDP Diyarbakır İl Başkanı Nijad Yaruk, cenazeye yapılan işkenceye tepki gösterdi. Yapılanın insanlık dışı olduğunu kaydeden Yaruk, "Hangi ateştir ki yüreğinizde yaşamını yitirmiş bir insanın cenazesine saldırıyorsunuz" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum