1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK'den Batman İtirafı
PKKden Batman İtirafı

PKK'den Batman İtirafı

Şemdinli'de güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında çatışma çıktı. Bir uzman çavuş ile dört PKK’lı yaşamını yitirdi. PKK, dört kişinin öldüğü Batman saldırısını da üstlendi.

22 Ağustos 2010 Pazar 11:56A+A-

PKK, Batman'da aralarında eski İHD, HEP ve Baro başkanlarının da bulunduğu dört kişinin ölümüyle sonuçlanan mayını kendilerinin koyduğunu açıkladı. Bugüne değin olayı üstlenmekten kaçınan PKK açıklamasında, "Olayı yapan birim soruşturma altındadır. Kaza mı provokatif bir eylem mi ortaya çıkarılacaktır" dendi.

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre PKK, olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Olayda yaşamını yitirenlere karşı herhangi bir eylem yapma kararımız yoktur. Üstelik HPG, kara mayını kullanmayacağına dair protokoller imzalamıştır. Bu olaydan sonra yaptığımız soruşturmaya göre, 1 Ağustos 2010 günü bir timimiz Hasankeyf'te yola bir mayın döşemişlerdir ve bunun sonucunda gece yarısı bir patlama yaşandı. Yaşanan bu olay ya bir provokasyon ya da ciddi bir ihmalkârlıkla birlikte bir kazadır. Bu olayın tüm yönleriyle açığa çıkması için elimizden geldiğince daha derinlikli bir soruşturmayı yürütüyoruz, yürüteceğiz. Bu provokatif eylemde yer alan timimiz mevcut durumda soruşturma altındadır. Bu soruşturmayı-ucu nereye ve kime dayanırsa dayansın-sonuna kadar araştıracağız."

Saldırının ardından oklar PKK'ya dönünce ilk açıklama örgütün önemli ismi Murat Karayılan'dan geldi. Karayılan ölenlerden Salih Özdemir'i şahsen tanıdığını, ölen dört kişinin de sevilen, demokrat, yurtsever kişiler olduğunun altını çizerek, "Gerillamızın basmalı mayın koyma yöntemi yoktur. Kontrollü uzaktan kumandalı mayın kullanır. Araştırıyoruz" dedi. Batman'daki olaya ilişkin son açıklamayı ise Abdullah Öcalan yapmıştı. Öcalan, şunları söylemişti: "Bu Batman meselesi nedir? Karanlık bir olaya benziyor."

1 ağustosta Batman Hasankeyf'te yola döşenen mayının patlaması sonucu özel bir otomobilde bulunan HEP eski İl Başkanı Salih Özdemir, İHD eski Başkanı Sadi Özdemir ve Sofi Özdemir kardeşler ile Batman Barosu eski Başkanı Sedat Özevin yaşamını yitirmişti. Bölgenin en güçlü aşiretlerinden olan Ramanlardan olan Özdemir kardeşler ve Sedat Özevin'in ölümü büyük tepkilere yol açmıştı.

TARAF

HABERE YORUM KAT