1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK’dan Miroğlu’na Ölüm Tehdidi
PKK’dan Miroğlu’na Ölüm Tehdidi

PKK’dan Miroğlu’na Ölüm Tehdidi

PKK, Taraf gazetesinin yazarı Orhan Miroğlu’nu ölümle tehdit etti: "Bıçağın altında dolaşıyor. Böyle giderse üstü kırmızı kalemle çizilir!"

30 Kasım 2010 Salı 15:24A+A-

PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin internet sitesinde Taraf gazetesi yazarı Orhan Miroğlu "Böyle giderse Miroğlu da, mortoğlu olur" ifadesinin yeraldığı bir yazıyla tehdit edildi. "Miroğlu ve Kuyruk Acısı" başlıklı ve Toprak Cemgil imzalı yazıda Miroğlu hakkında ayrıca "bıçağın altında dolaştığı", "böyle giderse kırmızı kalemle çekilen bir çizgi devreye girer!" gibi başka tehdit ifadeleri de yer aldı.

Yazıda Miroğlu'nun son dönemde dile getirdiği değerlendirmelere atıf yapılarak, şöyle dendi: "Öncelikle PKK'nin Kalem Kanadı diye kendi akli dengesizliğinin içinde tanımlamaya çalıştığı safsataları ve kendisini marjinal demokrat aydın havalarına büründürmesinin temel nedeni yaşadığı kuyruk acısından ve içine düştüğü koşullanılmış çaresizlikten ileri gelmektedir. Bu durumda Miroğlu'nun yapabileceği tek şeyi bulunuyor elinde; o da efendilerine sonuna kadar hizmet etmek." Miroğlu'nun "milletvekilliği ya da Etiler'de sahneye çıkma gibi hayalleri olabilir" iddiasına yer veren yazı, "Fakat hayalleri uğruna ya da yaşamakta olduğu kuyruk acısından dolayı, bir halkın değerlerine ve kurtuluş teminatlarına alçakça saldırı yapma hakkını kendinde görmemelidir" ifadesiyle sürdürüldü.

Yazının devamında Miroğlu hakkında giderek dozu arttırılan şu tehditler yeraldı: "Fakat devran değişir diye bir düşünce zaman zaman kendisini hissettirmelidir Miroğlu'nda da!(...) Miroğlu denilen zat-ı muhterem konunun üzerine inatla gitmekte ve daha çok kaşımaya çalışmaktadır. Yani bir bakıma inatla caminin duvarını kirletmeye çalışmaktadır! Günümüzde bu halkın değerleri olarak tarihe geçen bu kurumsal-örgütlü güçlere böylesine don kişotça yönelmek sadece ve sadece kendisine kaybettirir. Elbette içine düşmüş olduğu kuyruk acısı belli noktalara kadar anlaşılır olmaktadır! Bu konuda metanetin gerektirdiği erdemi gösteremeyişi bıçağın altında dolaşmasına neden olmaktadır... Sözün özü böyle giderse kırmızı kalemle çekilen bir çizgi devreye girer! Miroğlu'da, mortoğlu olur bu toprakların tarihinde!"

Taraf'ta Ahmet Altan da bugünkü yazısını bu konuya ayırdı: UTAN PKK

 

HABERE YORUM KAT