1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK Saldırıları Eğitime Engel Olamadı
PKK Saldırıları Eğitime Engel Olamadı

PKK Saldırıları Eğitime Engel Olamadı

Van'da PKK'nın ateşe verdiği Kinyas Kartal İlk ve Ortaokulu'nda onarım çalışmalarının tamamlanmasının ardından öğrenciler yeniden ders başı yaptı.

18 Nisan 2016 Pazartesi 13:41A+A-
Van'ın Edremit ilçesinde, PKK tarafından ateşe verilen Kinyas Kartal İlk ve Ortaokulunda onarım çalışmaları tamamlandı.
 
Kurubaş Mahallesi'nde 9 Nisan gecesi PKK'lılarca kullanılamaz hale getirilen 283 öğrencinin eğitim gördüğü 13 derslikli okulda İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yapılan onarım ve tadilat çalışmaları kapsamında, zarar gören elektrik tesisatı değiştirildi, sıra ve masalar yenilendi, duvarlar boyandı.
 
"Geleceğimizi neden yaktılar"
 
Yaklaşık bir haftalık yoğun çalışmanın ardından eğitime kaldığı yerden devam edilen okulda öğrenciler de ders başı yaptı.
 
Öğrencilerden B.D, eğitimden uzak kaldığı için üzüldüğünü belirterek, "Bizim geleceğimizi neden yaktılar. Ne güzel derslerimizi işliyorduk. Ne hakları vardı okulumuzu yakmaya. Okulu öyle görünce içimdeki hisler hepsi gitti. Okuldaki güzel günlerimi hatırladım. Şimdi okulumuz tekrar açıldı. Derslerimize başladığımız için mutluyuz." dedi.
 
5'inci sınıf öğrencisi K.Y. de bir haftalık aranın ardından eğitime başlandığı için çok sevindiğini dile getirdi.
 
B.B. ise okulun yanmış halini gördüğünde etkilendiğini ifade ederek, "Öğretmenler odasını yakmış, okula bomba atmışlar. Çok üzüldüm. Bir haftayı Adıyaman'da ailemle geçirdim. Bir daha okulumuza saldırı olmasını istemiyoruz. Yapanların da Allah belasını versin" diye konuştu.
 
"Amacımız burada eğitim vermek"
 
Okul müdürü Okay Sayır da üzücü bir olay yaşadıklarını, okulun tahrip edildiğini ve bu nedenle eğitime bir hafta ara vermek zorunda kaldıklarını anımsattı.
 
İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin'in talimatları doğrultusunda okulun eskisinden daha iyi bir duruma getirildiğini aktaran Sayır, şöyle konuştu:
 
"Öğrencilerimiz eğitim öğretime başladı. Dış cephe boyasını da birkaç güne kadar bitireceğiz. Şu anda okulumuzun hiçbir sıkıntısı kalmadı. Yangında öğretmenler odası ve Fatih Projesi'nin altyapısı büyük zarar görmüştü. Yangın nedeniyle okulun içerisi komple dumandan dolayı zarar görmüştü. Bu nedenle okulun içi tamamen boyandı, elektrik tesisatı değişti, lavabolar yenilendi. Bizim amacımız burada eğitim vermek. Okulumuzda bu farkındalık da yaratılmıştı. Okulumuz TEOG'da geçen yıl 4 fen lisesinde okumaya hak kazanan öğrenci çıkarmıştı. Bu yıl da iyi bir atılım yaptık. Okulumuzda güzel bir ortam var. İster istemez öğrencilerimiz çok üzülmüşlerdi. Çok şükür okulumuz açıldı ve hiçbir sıkıntımız kalmadı."
 
AA
Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT