1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK Mayını Hem Ellerini Hem de Gözlerini Aldı
PKK Mayını Hem Ellerini Hem de Gözlerini Aldı

PKK Mayını Hem Ellerini Hem de Gözlerini Aldı

Şemdinli ilçesinde PKK örgütü mensuplarınca döşenen mayına basmaları sonucu yaralanan çocuklardan Suat Fırat'ın tedavisi Gaziantep'te sürüyor.

14 Kasım 2015 Cumartesi 13:52A+A-

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde, PKK örgütü mensuplarınca döşenen mayına basmaları sonucu yaralanan çocuklardan 10 yaşındaki Suat Fırat'ın tedavisine Gaziantep'te devam ediliyor. 

Ambulans uçakla Van Yüzüncü Yıl Devlet Hastanesinden Gaziantep'teki özel bir hastaneye sevk edilen Fırat'ın patlama nedeniyle elleri ve gözlerini kaybettiği, kasık bölgesinin zarar gördüğü ve sağ bacağının da kesilme tehlikesiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.  

Baba Nezir Fırat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun arkadaşlarıyla oyun oynamak için sokağa çıktığını ve köye yaklaşık 200 metre uzaklıktaki bir araziye giderek, oyunlarına orada devam ettiklerini söyledi.

"PKK’lılar, çocukların oynadığı alana mayın döşemişler"

Söz konusu arazinin köylülerin piknik yaptığı bir alan olduğunu anlatan Fırat, "Patlamanın olduğu yerden ne asker, ne polis geçer. PKK’lılar, çocukların oynadığı alana mayın döşemişler. Bir anda patlama olmuş, oğlum ve 11 yaşındaki halası yaralanmış. Oğlum şu anda iki elini, iki gözünü kaybetmiş durumda, kasık bölgesi de zarar görmüş. Sağ ayağının ise kesilme ihtimali var" dedi.

Olayda yaralanan kız kardeşi Menifa'nın da Yüzüncü Yıl Devlet Hastanesinde yoğun bakımda tedavi altında olduğunu aktaran Nezir Fırat, Menifa'nın patlama nedeniyle beyninde ve karaciğerinde hasar oluştuğunu ve felç kalma ihtimalinin bulunduğunu bildirdi.

Fırat, "Bunlar canlarım, ciğerlerim. Her ikisi de birbirinden kötü durumda. Hangisine üzüleceğimi şaşırıyorum. Hangisinin yardımına koşacağız, şaştık. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.

"PKK yöre halkına da zarar veriyor"

PKK örgütünün yöre halkına da zarar verdiğini dile getirerek terörü lanetleyen Nezir Fırat, şunları kaydetti:

"Allah'ından bulsunlar. Yapanlar daha beter olsun İnşallah. Tek oğlum, evimin direğiydi, evimin ışığıydı. Üzerime ışığımı kapattılar. Yerle bir oldum artık, hayatım alt üst oldu. Bu saatten sonra artık yaşasam ne, yaşamasam ne. Çocuğu nasıl alıp da annesinin yanına götüreceğim. Kardeşlerinin önüne nasıl bırakacağım. Kardeşlerini göremeyecek artık. Yarın soracak, 'Benim gözüme, elime ne oldu' diye. Ben ne cevap vereceğim bilmiyorum. Allah bunları yapanların belasını versin. İnşallah evleri, ocakları yerle bir olur. Allah'a havale ediyorum."

Olay 

Hakkari'nin Şemdinli ilçesi Korgan köyüne bağlı Üzümkıran mezrasında, 8 Kasım'da PKK örgütü mensuplarınca döşenen mayının infilak etmesi sonucu Menifa ve Suat Fırat ağır yaralanmıştı.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT