1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. PKK Liseyi Bu Hale Getirdi
PKK Liseyi Bu Hale Getirdi

PKK Liseyi Bu Hale Getirdi

Yüksekova'da 22 milyon lira harcanan Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, PKK tarafından kullanılamaz hale getirildi.

01 Mayıs 2016 Pazar 17:23A+A-

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde inşaatının yanı sıra tefrişat ve teknik malzemelerine 22 milyon lira harcanan Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, PKK’lılar tarafından kullanılamaz hale getirildi. Okuldaki hasar, örgütün eğitim kurumlarına verdiği tahribatı gözler önüne serdi.

Yüksekova'da, 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve 11 gün önce tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu" kapsamında arama tarama çalışmaları sürüyor.

Cumhuriyet, Orman, Mezarlık, Yeni, Eski Kışla, Yeşildere, Dize, Güngör ve Esentepe mahallelerinde 200 dolayında PKK’lının etkisiz hale getirilmesiyle tamamlanan operasyonun ardından yürütülen arama tarama faaliyetlerinde, bölgenin önemli eğitim kurumlarından biri olan Muharrem Malazgirt Mesleki ve Teknik Lisesine örgüt mensuplarınca verilen zarar da ortaya çıktı.

EĞİTİM YILI BAŞINDA HİZMETE GİRDİ

22 milyon lira yatırımla Orman Mahallesi'nde yaptırılan lisenin, operasyon esnasında PKK tarafından "karargah" ve "patlayıcı imalathanesi" olarak kullanıldığı belirlendi.

Bölge halkı ve çocuklarının eğitimden mahrum kalması için elinden geleni yapan örgütün, okul yerleşkesindeki binalara el yapımı patlayıcılarla hasar verdiği, duvarlara açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş açtıkları tespit edildi.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT