1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. PKK Liderliği Hezimete Kılıf Uydurma Çabasında!
PKK Liderliği Hezimete Kılıf Uydurma Çabasında!

PKK Liderliği Hezimete Kılıf Uydurma Çabasında!

Murat Karayılan, Öcalan’ın PKK’yı Afrin’de direnmemeye ikna etmesi için devletin İmralı’ya heyet gönderdiği iddiasını ortaya atarak belli ki Afrin’de örgütün yaşadığı ağır hezimeti örtmeye çalışıyor.

25 Mart 2018 Pazar 18:12A+A-

HAKSÖZ HABER

KCK Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan’ın Denge Welat radyosuna yaptığı açıklamalar medyada gündem oluşturdu. Karayılan, bu röportajda, Türkiye ve Rusya arasında stratejik bir ittifak yapıldığını söylemiş ve ayrıca üzerinde çokça spekülasyon yapılan bir iddia daha ortaya atmış ve 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana İmralı Heyeti üyeleriyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’ın durumuyla ilgili dikkat çekici bir iddiada bulunmuş.

Yeni bir bilgi aldıklarını söyleyen Karayılan, “Afrin’deki direnişi durdurmak için bir heyet olarak İmralı’ya gitmişler.” ifadelerini kullanmış. Öcalan’a baskı yapıldığını iddia eden Karayılan, bununla birlikte bu talebin Öcalan tarafından reddedildiğini de ifade etmiş. Bu durumun çok önemli olduğunu belirten Karayılan, konuyla ilgili bilahare resmi bir açıklama yapılacağını da sözlerine eklemiş.

Bu iddianın mantıklı hiçbir tarafı yok. Belli ki örgüt Vietnam teranelerinin buharlaşmasının şokunu atlatmayı hesaplıyor. Bunu yaparken de kamuoyuna çelişik mesajlar vererek kendi tabanının kafasını karıştırmayı tercih ediyor.

Öcalan’a Afrin’de direnilmemesi için şefaat talebinde bulunulduğu iddiasının “acaba anlaşmalı bir geri çekilme mi oldu?” mesajıyla tabanda hezimetin acısını hafifletmeye yönelik bir taktik olduğu açık. Ama aynı zamanda bir yandan bu yapılırken Öcalan’ın talebi reddettiği ‘bilgi’si üzerinden de ‘önderliğin kutsallığı’ korunmaya çalışılıyor.

Yani sonuçta “nerden baksan tutarsızlık, nerden baksan ahmakça” durumu kendini belli ediyor!

HABERE YORUM KAT

2 Yorum