1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK: "Hakkari'deki Patlama İle İlgimiz Yok!"
PKK: Hakkarideki Patlama İle İlgimiz Yok!

PKK: "Hakkari'deki Patlama İle İlgimiz Yok!"

PKK, Hakkari’de bugün 10 kişinin ölümüne 4 yol açan bombalı saldırı ile hiçbir ilgilerinin olmadığını açıkladı. KCK, “Bu saldırı bir kontra eylemidir” dedi.

16 Eylül 2010 Perşembe 15:52A+A-

PKK, Hakkari'de sivil bir minibüsün geçişi sırasında meydana gelen ve 10 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırı ile hiçbir ilgilerinin olmadığını bildirdi.

"EYLEMSİZLİK SÜRECİ DEVAM ETMEKTEDİR"

PKK'nın açıklamasında öne çıkan vurgular şöyle:

"Hareketimizin 13 Nisan'dan 20 Eylül'e kadar ilan ettiği eylemsizlik süreci halen devam etmektedir. Ciddi yeni bir durum gelişmezse bu kararımız kesinlikle 20 Eylül'e kadar geçerli olacaktır. Hakkari'de halk savunma güçlerimizden 9 gerillanın şehit düşmesine karşılık HPG güçleri kontrollü askeri eylem gerçekleştirerek misilleme hakkını kullanmış oldu. Bu misilleme eyleminin dışında HPG güçleri tarafından 20 Eylül'e kadar herhangi bir eylem yapılmayacaktır."

"PATLAMAYLA KESİNLİKLE İLGİMİZ YOKTUR"
"
Hakkari'de bugün Peyanüs beldesi civarında sivil bir araçta patlatılan mayınla güçlerimizin kesinlikle hiçbir alakası yoktur...
Bu saldırı bir kontra eylemidir. Yurtsever kahraman Hakkari halkımızın referandumda sandıklara gitmeyip yüksek bir katılımla boykot kararını uygulamıştır. Hakkarili halkımız, bu tavrıyla özgürlük iradesinin tanınmasını ve özgürlük mücadelesinden yana olduğunu göstermiştir. Yüzde yedilik katılım oranında devlet memurları olduğu dikkate alınırsa korucu olanlar dahil herkesin yurtseverlikten yana tavır aldığı açık ortadadır. Özellikle Peyanüs beldesinde yüzde 99 oranında boykota katılım olmuş, sadece 5 kişi sandığa gitmiştir. Bu nedenle bu saldırı Peyanüs'teki yurtsever halkımızın boykot tutumuna karşı bir cevap niteliğinde verilmiştir..."

"BU BİR KONTRA EYLEMİDİR"
"Anlaşılıyor ki, bazı derin güçler başta Hakkari olmak üzere Kürdistan'ın çeşitli yerlerinde kontra saldırılarını yapacaklardır. Bu tür kontra saldırılarını hareketimize yükleyecekleri ve süreci sabote etmek istedikleri açıktır. Aslında 2005 Kasım'ında Şemdinli'de Umut kitabevine yapılan cinayet saldırısının arkasındaki gerçekler açığa çıkarılmış olsaydı bu olayda yapılmazdı. Belli ki, yörede çöreklenmiş derin güçlere bağlı organizasyon etkili bir biçimde devreye girmiştir. Buna karşı duyarlı davranılması yapılan kara propagandaları boşa çıkaracak şekilde gerçeklerin açığa çıkarılması için çaba gösterilmesi gerekmektedir. Özellikle bu konuda Türk basınını vicdanlı davranmaya ve gerçekleri bu denli çarpıtmamaya çağırıyoruz. Barıştan ve demokrasiden yana olan tüm güçleri, özel savaşın bu kirli savaş uygulamalarına karşı durmaya ve gerçekleri açığa çıkarmak için çaba göstermeye çağırıyoruz."

HABERE YORUM KAT