1. HABERLER

  2. HABER

  3. PKK, Eylemsizlik Kararını Bir Ay Uzattı
PKK, Eylemsizlik Kararını Bir Ay Uzattı

PKK, Eylemsizlik Kararını Bir Ay Uzattı

PKK, 13 Eylül'de sona eren eylemsizlik kararını bir ay daha uzatma kararı aldı. PKK'nın liderlerinden Murat Karayılan, Kandil Dağı'nda ilk kez Türkiye’den basın mensuplarının toplu olarak çağrıldığı bir toplantı düzenledi.

01 Ekim 2010 Cuma 00:09A+A-

Karayılan, Hakkâri'de 9 kişinin öldürüldüğü saldırının intikam amaçlı olduğunu ve barış sürecini provoke etmeyi hedeflediğini öne sürdü. Bu yüzden ateşkesi uzatma kararı aldıklarını ifade eden Karayılan, sürecin kalıcı olmasının ancak güvene bağlı olduğunu kaydetti. Karayılan, "Hükümet gerçekten sorunu çözmek istiyor mu istemiyor mu bunu görmek için bir ay izleyip takip edeceğiz." dedi.

'Karşılıklı güvenin gelişmesi ve sürecin nitelik kazanarak kalıcı barışa dönüşmesini istediklerini' savunan Karayılan, hükümetin son 2 haftada gerçekleştirdiği güvenlik zirvesi, ABD ve Irak'la olan diplomatik faaliyetler ve sınır ötesi operasyon tezkeresinin kendilerinde ciddi kaygılara neden olduğunu söyledi. Attıkları adımın Kürt sorununun çözümünde yeni bir sürecin başlatılması anlamına geldiğini dile getirdi. Karayılan, şöyle konuştu: "Ancak tasfiye ve şiddetten vazgeçilmezse ve üzerimize gelinirse bu kararı kaldıracağız. İlan ettiğimiz bu ateşkesin doğru görülmesini ve doğru değerlendirilmesini umuyoruz. Bilinmeli ki Kürt sorununda demokratik çözüm bölgede istikrar ve demokrasinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Güven verici adımlar atılırsa ateşkese devam edeceğiz. Türkiye'nin adımları sorunları çözmeye yetmedi. Kürt sorunu konusunda politika üretmeyen AB, ne kadar samimi olduğunu göstermeli. Bu güçler, sorunun devam etmesinden yana."

HABERE YORUM KAT