1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "PKK, Erdoğan'a Uymasaydı..."
"PKK, Erdoğan'a Uymasaydı..."

"PKK, Erdoğan'a Uymasaydı..."

Kenan Alpay, kaleme aldığı yazıda son dönem Türkiye siyasetini sarıp sarmalayan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti üzerinden serdedilen komplo teorilerini ele alıyor.

03 Ağustos 2015 Pazartesi 09:42A+A-

Kenan Alpay - PKK, Erdoğan'a Uymasaydı...

Boşuna sosyal bilimler okumuşuz. Hiç gerek yokmuş sosyal-siyasal olayların analizini yapmaya çalışırken birden fazla sebebi olabileceğine dair kafa patlatmaya. Bütün felaketleri bir Yahudi komplosuna, kaotik toplumsal olayları Sabetayistlere bağlayanlara gülmek eskidendi.

Herkes rahat olsun. Bütün kötülükleri izah edecek ilaç gibi yeni bir felaket sebebi bulundu. Her şerri, bütün tehdit ve riskleri içinde barındıran siyasal kırılma ve fenomenin açık kimliği tam olarak tespit edildi. Bu tespit için seferber olan uluslararası şöhrete sahip birçok bilim adamı ve analiste şükran borçluyuz. Evet, bütün bir toplumu kronikleşmiş toplumsal ve siyasal meseleleri gün gibi aydınlığa kavuşturdukları için hepimiz onlara şükran borçluyuz.

‘Büyük Kırılma’ 7 Haziran’dı Demek!

Entelektüel düzeyde siyasal kültüre yön veren liberal-sol cephenin önemli isimlerinden Murat Belge’nin son dönemde ısrarla üzerine eğildiği siyasal lider psikolojisine dikkat etmekte fayda var. Çünkü Belge son yazısında aynen şöyle bir cümle kuruyor: “Erdoğan titiz bir bahçıvanın çiçeklerine bakması gibi kinlerine, intikamlarına özen gösteren bir kişi.” (2 Ağustos, Taraf). Titiz bir bahçıvanın çiçeklerinin üzerine önem ve özenle titremesi gibi Erdoğan da sahibi olduğunu zannettiği ülke ve toplumun üzerine kin ve intikamla titriyor benzeri bir kıyası kurabilen kişinin sosyal bilimci olmaktan çok daha başka sıfatları haiz olması gerekiyor sanırım.

(...)

Yazının Devamı >>>

Etiketler : , , , ,