1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Peygamberlik İddiasında Bulunan Pakistanlı Mahkeme Salonunda Öldürüldü
Peygamberlik İddiasında Bulunan Pakistanlı Mahkeme Salonunda Öldürüldü

Peygamberlik İddiasında Bulunan Pakistanlı Mahkeme Salonunda Öldürüldü

Pakistan'ın Peşaver kentinde, peygamberlik iddiasında bulunmakla suçlanan Tahir Ahmad Naseem, yargılandığı mahkeme salonunda vurularak öldürüldü.

30 Temmuz 2020 Perşembe 00:41A+A-

El Cezire ve BBC tarafından yer verilen konuyla alakalı haberlerde, bir süre ABD’de yaşayan ve daha sonra Pakistan’a dönen Tahir Ahmad Naseem’in 2018'de bir genç tarafından İslam’a hakaretle suçlandığı ve bu nedenle Pakistan’da yargılandığı kaydedildi.

Haberlerde konuyla alakalı şunlar kaydedildi:

Naseem, sabah yapılan duruşma sırasında öldürüldü. Sosyal medyada paylaşılan videolarda Naseem'in mahkeme sıraları üzerindeki cansız bedeni görülüyor.

Saldırgan olay yerinde tutuklandı. Bir başka videoda da kelepçelenen saldırganın, bağırarak öldürdüğü adamın "İslam düşmanı" olduğunu söylediği görülüyor.

Naseem ilk olarak, Peşaverli medrese öğrencisi Awais Malik tarafından suçlanmıştı. Naseem ABD'de yaşarken, internet üzerinden Malik ile görüşmeye başlamışlardı.

Malik BBC'ye yaptığı açıklamada, daha sonra Naseem ile Peşaver'deki bir alışveriş merkezinde buluşup, din hakkındaki görüşlerini tartıştıklarını ve daha sonra polise şikayette bulunduğunu söyledi.

Malik, duruşma sırasında mahkemede olmadığını ve Naseem'in vurulduğundan haberi olmadığını söyledi. Zanlının adının Khalid olduğu ve neden mahkeme binasına silah getirdiğinin bilinmediği açıklandı.

Naseem, Pakistan merkezli Ahmedi tarikatının üyesi olarak doğdu. Ancak daha sonra bu tarikatı terk edip, kendisini peygamber ilan ettiği belirtildi.

Ahmedi tarikatından üst düzey bir yetkili, Naseem'in akıl hastası olduğunu ve YouTube'a kendisini mesih ilan ettiği videolar koyduğunu açıkladı.

 

HABERE YORUM KAT