1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Perinçek'e Suriye'den ''Gelmeyin'' denilmiş
Perinçek'e Suriye'den ''Gelmeyin'' denilmiş

Perinçek'e Suriye'den ''Gelmeyin'' denilmiş

Aydınlık grubunun lideri Doğu Perinçek, "Suriye devletine diyorlar ki, 'bizimle görüşmeden önce Doğu Perinçek'lerle görüşmeyin. Önce bizle görüşün ondan sonra Doğu Perinçek’lerle görüşün." denildiğini iddia etti.

21 Eylül 2022 Çarşamba 23:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Şam yönetiminin, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ethem Sancak'ın Şam'a yapacakları ziyareti iptal ettiği öğrenildi. 

Doğu Perinçek görüşmenin iptal edilmesini, 'iktidar içindeki Amerikancı kanada bağlarken, dostu Esed'in görüşmeler yapması gerektiğini' söyledi.  

Vatan Partisi’nin propaganda yayın organı Ulusal Kanal’da konuşan Perinçek, "hükümet içindeki Amerikancı unsurların" Esed'le yapacakları görüşmelerin engellenmesinde rol oynamış olabileceğini iddia etti. 

Perinçek yaptığı açıklamalarda dostuna kavuşamamasının üzüntüsünü şu şekilde aktardı: "Suriye ziyaretimiz olacak, oradan tarih bekliyoruz. Suriye devletinden 'Beşar Esad'ın bazı uluslararası gezileri olacak. O geziler sırasında gelmenizi doğru bulmuyoruz. Beşar Esad'la görüşmenizi istiyoruz' dediler. Bu bakımdan onların talebi üzerine Suriye ziyaretimiz ertelendi.

Ama bakın burada başka bir şey daha oldu. Aynı Türkiye-Rusya ilişkilerde olduğu gibi Vatan Partisi'nin Suriye ilişkilerine de Tayyip Erdoğan hükümetinin Amerikancı kanadından birtakım müdahaleler geldi.

Suriye devletine diyorlar ki, 'bizimle görüşmeden önce Doğu Perinçek'lerle görüşmeyin. Önce bizle görüşün ondan sonra Doğu Perinçek’lerle görüşün." 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum