1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Perinçek tayfası Mynmar'da da soykırımcı darbecilerden yana!
Perinçek tayfası Mynmar'da da soykırımcı darbecilerden yana!

Perinçek tayfası Mynmar'da da soykırımcı darbecilerden yana!

Perinçek taifesine ait Aydınlık gazetesinde “Myanmar’da ABD’ye meydan okuma” başlıklı soykırımcı darbecilerin desteklendiği bir haber yayımlandı.

03 Şubat 2021 Çarşamba 15:28A+A-

HAKSÖZ HABER

Doğu Perinçek nerede bir zalim varsa onun safında yer almaktan imtina etmeyen siyasi bir figür olarak biliniyor. Daha önce Çin’in Doğu Türkistan’daki soykırımlarını görmezden gelip Çin ağzıyla konuşan Perinçek’in Aydınlık gazetesi, bu defa da Myanmar’daki soykırımcı darbecinin safında yer aldığını ilk günden deklare etti.

Haberde, “Yeni ABD Başkanı Biden Myanmar Ordusu’na yaptırım tehdidinde bulundu.Uzmanlar Myanmar’daki gelişmeleri ABD’nin Asya-Pasifik’teki, askeri, politik ve ekonomik güç kaybı, Çin’in yükselişi olarak yorumluyor.” ifadeleri kullanılarak soykırımcı Çin’in gücüne atıf yapılırken sözde ABD karşıtlığı ifade edildi.

Aydınlık gazetesi darbeyi meşrulaştırırken Çin ile iyi ilişkileri olduğunu iddia ettiği Myanmar’daki darbenin, Çin tarafından da olumsuz karşılanmadığını belirten söylemlere yer verdi.

“Diğer yandan, daha önce ABD ve İngiltere tarafından yaptırıma maruz kalan Myanmar Genelkurmay Başkanı Ming Ang Hlaing, Rusya ve Çin ile iyi ilişkilere sahip. Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, geçen ay Kuşak Yol İnisiyatifi için önemli bir ülke olan Myanmar’ı ziyaretinde, Genelkurmay Başkanı Ming Ang Hlaing ile de görüşmüş ve ordunun ulusal canlanmasını överken, iki ülkeyi kardeş ilan etmişti.”

HABERE YORUM KAT

2 Yorum