1. HABERLER

  2. HABER

  3. Peres: ABD Olmadan İsrail Yaşayamaz
Peres: ABD Olmadan İsrail Yaşayamaz

Peres: ABD Olmadan İsrail Yaşayamaz

Önemli bir itirafta bulunan İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ABD'nin yardımı olmadan İsrail'in hayatta kalamayacağını söyledi.

22 Ekim 2010 Cuma 12:02A+A-

Siyonist İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, ABD'nin yardımı olmadan İsrail'in hayatta kalamayacağını söyledi. İsrail'in Filistin sorununu çözerek ABD'nin anti-İran koalisyonu kurmasına yardım etmesi gerektiğini de öne süren Peres, "ABD'nin bize verdiğinin karşılığını biz veremeyiz, ancak küçük de olsa biz de ABD'ye yardım edebiliriz." dedi.

Cihan'ın geçtiği habere göre Yahudi Halkı Politika Planlama Enstitüsü'nde dün yaptığı açıklamada Peres, "Nasıl ki ABD İsrail'in güvenlik endişelerini paylaşıyorsa, biz de aynı şekilde ABD'nin güvenlik endişelerini anlamalıyız." diye konuştu.

Siyonist şef, ABD'nin Ortadoğu'da anti-İran karşıtı koalisyon oluşturabilmesi için, deklare etmeden Filistin'le aralarındaki sorunu çözmeleri gerektiğini vurguladı.

ABD eski Başkanı George Bush'un Ortadoğu politikalarını da sorgulayan Peres, Bush'un Arap ülkelerini demokrasi ile tanıştırma gayretini takdirle karşıladığını belirterek, "Peki bu mümkün mü?" diye sordu. Peres, Ortadoğu'da bir krala 'seçimlere git' demenin çok zor olduğunu da "Bir hindiyi Şükran Günü'ne davet etmek gibi." sözüyle ifade etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum