1. HABERLER

  2. HABER

  3. PEGİDA Eylemcilerinin Yaptıkları Irkçılıktan Farksız
PEGİDA Eylemcilerinin Yaptıkları Irkçılıktan Farksız

PEGİDA Eylemcilerinin Yaptıkları Irkçılıktan Farksız

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Özoğuz, İslam karşıtı PEGIDA eylemcilerinin yaptıklarının ırkçılıktan farksız olduğunu söyledi.

31 Aralık 2014 Çarşamba 16:42A+A-

Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz, yabancı düşmanı ve İslam karşıtı "Batı’nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar" (PEGIDA) hareketinin fark gözetmeden tüm Müslümanlara ayrımcılık yaptığını belirterek ''Öfkesini günah keçilerinden çıkarmak ve bir dinin tüm üyelerine toptan ayrımcılık yapmak hiçbir şekilde meşru değildir. PEGIDA da Müslümanlara bunu yapıyor" dedi.

Die Welt gazetesine konuşan Özoğuz, PEGIDA hareketi ve oluşturduğu atmosferden endişe duyduğunu belirterek toplumdaki orta sınıfın şiddete hazır olmasının kendisini korkuttuğunu vurguladı.

Özoğuz, "Burada tüm Müslümanlar söz konusu ve bu da ırkçılıktan başka bir şey değildir” diye konuştu.

Aydan Özoğuz, "Ben dünyada olup bitenlere anlam veremiyorum demek ve siyasi partileri eleştirmek uygun. Ancak hayal kırıklığından başkalarını sorumlu tutmak ve bir dine mensup olanlara ayrımcılık yapmak kabul edilemez. Öfkesini günah keçilerinden çıkarmak ve bir dinin tüm üyelerine toptan ayrımcılık yapmak hiçbir şekilde meşru değildir. PEGIDA da Müslümanlara bunu yapıyor" ifadesini kullandı. 

Çok sayıda göçmenin hakaret ve kaba davranışlara maruz kaldığını söyleyen Özoğuz, ön yargıları kırmak için ülkeye iltica edenlerin neden geldiğine ilişkin bilgilendirme yapılması gerektiğine işaret etti. Özoğuz, "Öte yandan çok sayıda kişinin, endişelerini bir kenara bırakıp, 'Nasıl yardımcı olabilirim' demesi bana ümit veriyor" dedi. 

Özoğuz, Almanya'nın göçmenlere ihtiyacı olduğunu ifade ederek ülkeye göç etmek isteyenler için belli koşullar ve kuralların bulunduğunu ve herkesin gelemediğini hatırlattı.

AA

HABERE YORUM KAT