1. HABERLER

  2. HABER

  3. Patronun Sanal Tepkiye Tahammülü Yok!
Patronun Sanal Tepkiye Tahammülü Yok!

Patronun Sanal Tepkiye Tahammülü Yok!

Toprak Holding'de 50 iş arkadaşının işten atılmasına dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi Facebook'daki sayfasına yazdığı ileti ile tepki gösteren A.P işten atıldı.

02 Aralık 2010 Perşembe 12:22A+A-

DİKKAT; işverenler sizi sanal ortamda da takip ediyor. Yazdıklarınıza dikkat edin her an işsiz kalabilirsiniz.

A.P'nin anlattığına göre, olay şöyle gelişti : "Toprak Holding AŞ bir buçuk yıl önce borçlarını ödeyemediği için Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredildi . Devlet güvencesinde işsiz kalmaktan kurtulduklarını sanan yönetim departmanında ( beyaz yakalılar ) çalışanlara bir gün ' bekleyin ' diye duyuru yapıldı. Müdürler tarafından çağrılan yaklaşık 50 kişinin işine son verildiği belirtildi. A.P ise ' şanslı ' gitmeyenler içinde yer aldığını öğrendiğinde grup başkanı olan kişiye , ' Neden çıkarıldılar ' diye sordu ve ' Bir pasta var . Biz bunu 150 kişi yiyoruz . Bunu 100 ' e indirdim ki ; o pastadan daha çok dilim düşsün ' cevabını aldı . Bunun üzerine , ' O zaman TMSF genelinde neden onlarca insanı işe aldınız ? ' diye sordu , ancak bu soruya cevap alamadı .

'SOKAKTA KALDILAR' DEDİ İŞİNDEN OLDU

İş arkadaşlarının işine son verilmesini haksızlık olarak gören A.P , bu durumu sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki sayfasının profil kısmına, " Toprak Holding hâlâ ayakta , kapanan satılan bir şey yok . Onca insan kış günü sokakta kaldı , bunların Allah'ı yok ! Eskiler az para ve işi bildikleri için çok iş yapıyor, yeniler az iş çok para alıyor" diye yazarak , işten çıkarılmaya tepki gösterdi .

A.P için bundan sonra tam bir " Facebook mobbingi " dönemi başladı . Aynı şirkette çalıştığı başka bir arkadaşı iletiyi amirlerine A.P'nin tabiriyle ' ihbar ' etti . Yani yine Faecbook üzerin den mesaj gönderdi . Amiri tarafından çağrılan çalışana önce ileti gösterildi , ardından ise savunma hakkı dahi tanınmadan " İşten istifa etmezsen , seni holdinge hakaret etmekten mahkemeye veririz " diye tehdit edildi . Grup başkanı da bu iletileri A.P'ye gösterdikten sonra , " O ' na biz çıkartmayalım sen kendin istifa et " diye konuştu . Ardından insan kaynaklarına çağrılan A.P'nin işinden aynlması istendi. İstifayı önce kabul etmeyen ardından ise , tehditler nedeniyle kabul ettiğini ve hiçbir hakkını alamadan işten atıldığını belirten A.P , yaşadıklarına isyan ediyor .

(Evrensel)

HABERE YORUM KAT

1 Yorum