1. HABERLER

  2. HABER

  3. Patlamada 25 Asker Hayatını Kaybetti
Patlamada 25 Asker Hayatını Kaybetti

Patlamada 25 Asker Hayatını Kaybetti

TSK Afyonkarahisar'daki cephanelikte meydana gelen patlamada 25 askerin hayatını kaybettiğini açıkladı.

06 Eylül 2012 Perşembe 10:12A+A-

Afyonkarahisar'daki patlamanın ardından sabahın ilk ışıkları ile birlikte arama kurtarma ekipleri çalışmalara başladı.

Patlamada, 2'si astsubay, 2'si uzman çavuş, 21'i erbaş toplam 25 asker hayatını kaybetti.

Patlamada, 4 askeri personelin de hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin internet sitesinde yer alan açıklama şöyle:

"05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar'da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 askerî personel şehit olmuş, 4 askerî personel hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

DNA TESTİ ANKARA'DA

Patlamanın şiddeti nedeniyle, hayatını kaybeden askerlere kimlik tespitinin yapılamayacağı ve kimliklerin DNA testinden sonra ortaya çıkacağı kaydedildi. Bu noktada da, Afyon Devlet Hastanesi'nde DNA testi yapılamadığı, askerlerin cenazelerinin bu işlem nedeniyle Ankara GATA'ya götürüleceği belirtildi.

Yaşanan patlama sonrası, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu bölgeye gitti ve incelemelerde bulundu.

Öte yandan, patlamanın hemen ardından gelen ilk bilgiler arasında, 3 sivilin yaralandığı belirtilmişti. Depolara yakın yerlerde sivil yerleşimlerin olduğu bölgeden gelen görüntülere yansırken, yaralı vatandaşların isimleri Emrah Ulufer, Kevser Dalkılıç ve Sevilay Türk olarak açıklandı. Bu 3 kişi tedavilerinin ardından hastaneden taburcu edilirken, Bakan Eroğlu, yaralı sayısını 15 tedavileri devam edenlerin sayısını da 8 olarak verdi.

HÜKÜMETTENN İLK AÇIKLAMA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya ilişkin yaptığı açıklamada, ''25 şehidimizin acısı yüreğimizi dağladı. Milletimizin başı sağ olsun'' dedi.

Veysel Eroğlu, ''Bir adet el bombasının kaza neticesinde patlamasıyla, maalesef büyük bir patlama meydana gelmiştir'' diye konuştu.

afyonkarahisar-cephanelik-patlama01.jpg

afyonkarahisar-cephanelik-patlama02.jpg

afyonkarahisar-cephanelik-patlama03.jpg

HABERE YORUM KAT