1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Paralel Çete Yeni Planlar Peşinde!"
"Paralel Çete Yeni Planlar Peşinde!"

"Paralel Çete Yeni Planlar Peşinde!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Paralel ihanet çetesi, bölücü örgütle el ele vermiş yeni planlar peşinde koşuyor" dedi.

01 Mayıs 2015 Cuma 15:23A+A-

PARALEL ÇETE, PKK İLE EL ELE VERMİŞ...

Bu paralel ihanet çetesi, bölücü örgütle el ele vermiş yeni planlar peşinde koşuyor. Medyalarında bölücü örgütün güdümündeki partiyi adeta yere göğe sığdıramıyorlar. Arka kapılardan girip görüşmeler yapıyorlar. Muhtemelen seçimleri manipüle etmeye yönelik kirli tezgahlar kuruyorlar. Aslında bunlar aynı bataklığın ürettiği hastalıklar. Tek amaçları var, Türkiye'nin önünü kesmek, milletimizin 2023 hedeflerine ulaşmasına engel olmak. Kardeşlerim bunun için sadece ülke içinde değil, dünyanın neresinde uzantıları varsa orada çalışıyorlar.

"2013 baharından beri çok ibret verici manzaralar yaşadık. Gezi olaylarıyla başlayan süreçte bir takım ülkeler Türkiye'yi sürekli eleştirdi. Gezi olayları sırasında canlı yayın yaparak Türkiye'yi karalayanların diğer ülkelerdeki olaylar karşısında üç maymunu oynadıklarına şahit oluyoruz.

TAKSİM MİTİNG İÇİN UYGUN BİR ALAN DEĞİL

Taksim Meydanı'ndaki 1977'deki acı olayla ilgili hassasiyeti biliyoruz ve saygı duyuyoruz. Bu yüzden sınırlı sayıda kişinin gidip anmasını yapmakta bir sakınca yok. Ama her yıl 1 Mayıs'ta yaşanan ısrara art niyetli bulduğumu belirtmek istiyorum.

Taksim Meydanı, miting yapmaya uygun bir yer değil. Taksim'de miting yapmak demek tüm İstanbul'u felç etmek demek. Bir de güvenlik sorunu var. Orası hareket merkezi.

GİT YENİKAPI'DA YAP ORASI MÜSAİT

Git Yenikapı’da yap, orası müsait. Kendine güveniyorsan gidip orada yapabilirsin. Karadan, denizden ulaşıp yapabilirsin. İstanbul’daki arkadaşlarıma söyledim "8 değil 18 yer yapın" dedim, miting alanı yapın dedim.

"Eğlence yapılır, festival yapılır oralarda" dedim. Şimdi öyle şeyler oluyor ki zaman zaman görüyorsunuz. Her mitingde Kadıköy’de cam çerçeve esnafın her şeyi gidiyor.

BUNUN ADI ANMA DEĞİL KAOS ÇIKARMA

1 Mayıs’ı devlet olarak resmi gün belirlemiş ve tatil ilan etmişiz. Sendikaların çiçek koymasına bir şey demiyoruz. Çelenk koyup ayrıldılar. Herkes Taksim’e kilitleniyor. İlla oraya on binlerce gidip "Taksim’de toplanacağız" derseniz bunun adı anma olmaz, bunun adı kaos çıkarma olur. Bunda asla iyi niyet görmeyiz, görmüyoruz da…

1 MAYIS'I KİMSEYE KAPALI TUTMUYORUZ

Bir de bu kalabalığı arasına illegal örgütler sızıyor. Demir bilyeler, sapanlar, Molotoflar çantalarla yakalandılar, emniyet müdüründen bilgi aldım. Birilerinin keyif, birilerini kendini tatmini için kimsenin hakkını çiğnetmeyiz.

Siyasi, partilerimiz mitinglerinizi nasıl miting alanlarında yapıyorsa sendikalardan da bunu eklemek hakkımızdır. 1 Mayıs’ı kimseye kapalı tutmuyoruz, açık tutmak için çalışıyoruz.

ÜÇ MAYMUNU OYNUYORLAR

2013 baharından beri çok ibret verici manzaralar yaşadık. Gezi olaylarıyla başlayan süreçte bir takım ülkeler Türkiye'yi sürekli eleştirdi. Gezi olayları sırasında canlı yayın yaparak Türkiye'yi karalayanların diğer ülkelerdeki olaylar karşısında üç maymunu oynadıklarına şahit oluyoruz.

NEDEN SESİNİZ ÇIKMIYOR?

Ferguson, Baltimore'dakiler insan değil mi? Göstericilere orantısız şiddet uygulandığı konusunda herhangi bir eleştiri duymadım. Niçin? Çünkü bunların derdi demokrasi değil. İdam kararları var Mısır’da. Ses var mı Batı'da. Soruyorum neden sesiniz çıkmıyor? Onlarla aynı masada oturmadığım zaman da neden oturmuyorsunuz diyorsunuz.

 'ASGARİ ÜCRET AÇIK ARTIRMAYA ÇIKTI'

- Bugünlerde bakıyoruz asgari ücret açık artırmaya çıkarıldı. Bir tanesi 1.500 diyor, öteki 1.800 diyor, bir başkası 5.000 diyor... Bunlar asgari ücretin ne olduğunun farkında değil. Asgari ücret nedir?... Diyelim devlet 1.000 lira dedi. 1.000 liranın altında hiçbir işveren işçisine ücret veremez ama bunun ucu açıktır. Hem en az bin lira vereceksin sosyal güvencelerini de bunun üzerinden teminat altına alacaksın. İşte bazılar desteksiz atıyor.

Haber7

Etiketler : , , , , ,

HABERE YORUM KAT