1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistanlı bir kişi ABD’deki Türkiye elçiliğine 30 milyon dolar yardım bıraktı
Pakistanlı bir kişi ABD’deki Türkiye elçiliğine 30 milyon dolar yardım bıraktı

Pakistanlı bir kişi ABD’deki Türkiye elçiliğine 30 milyon dolar yardım bıraktı

​​​​​​​Yaşanan büyük depremden sonra Türkiye'ye yardımlar sürüyor. Yaptığı yardımla kendisinden söz ettiren Gizli yardımsever, büyük meblağda yaptığı yardım ile gündem oldu. 30 milyon dolar bağış yapıp ortalıktan kayboldu.

12 Şubat 2023 Pazar 23:31A+A-

Depremin ardından Türkiye'ye kurtarma ekiplerini sevk eden Pakistan'ın yardımları devam ediyor. Son olarak ise Pakistanlı bir vatandaşın yaptığı yardım Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif tarafından Twitter üzerinden paylaşıldı.

30 Milyon bağışlayıp gitti

ABD'de yaşanan olayda adı açıklanmayan bir Pakistanlı Washington'daki Türkiye Büyükelçiliği'ne gelerek, depremzedeler için 30 milyon dolar bağış yaptı. Bağışı yapan kişi yine sessiz bir şekilde büyükelçilikten ayrılarak kayıplara karıştı.

Yaşanan olayı Twitter üzerinden anlatan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ise, ismi gizli tutulan Pakistanlının hareketinin yüreğine dokunduğunu yazdı:

"Adı açıklanmayan bir Pakistanlının ABD'deki Türk büyükelçiliğine girerek Türkiye ve Suriye'deki depremzedeler için 30 milyon dolar bağışta bulunmasından derinden etkilendi. Bu yaşanan, insanlığın aşılmaz gibi görünen olasılıkların üstesinden gelmesini sağlayan o kadar görkemli hayırseverlik eylemlerine bir örnek."

Kaynak: DoğruHaber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum