1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. PAKİSTAN

  4. Pakistan'dan Türkiye'ye büyük destek
Pakistan'dan Türkiye'ye büyük destek

Pakistan'dan Türkiye'ye büyük destek

Pakistan'da bütün memurların 1 günlük maaşı ve bakanların 1 aylık maaşının Türkiye için açılan yardım fonuna bağışlanacağı açıklandı.

08 Şubat 2023 Çarşamba 01:20A+A-

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu bölgeye dünyanın bir çok yardımlar gelmeye devam ediyor. Yapılan yeni açıklamaya göre Pakistan'da bütün memurların 1 günlük maaşı ve bakanların 1 aylık maaşı Türkiye için açılan yardım fonuna bağışlama kararı aldı.

Başbakan Şahbaz Şerif, Kahramanmaraş merkezli toplamda 10 ili etkileyen depremler dolayısıyla ülkesinin Türkiye'ye arama kurtarma ekibi ve yardım malzemesi göndereceğini açıkladı.

Başbakan Şerif, Twitter'dan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını ve taziyelerini ilettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, Pakistan'ın bu zor zamanda Türkiye'ye yardım etmek için her şeyi yapacağını söylediğini aktaran Şerif, Türkiye'ye arama kurtarma ekibi, doktor ve paramediklerin gönderileceğini kaydetti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Şerif'in Pakistan Ulusal Afet Yönetim Ajansı'na (NDMA) verdiği direktif doğrultusunda aralarında kışlık çadır, battaniye ve diğer kritik ürünlerin bulunduğu malzemeler Türkiye'ye gönderilmek üzere hazırlanıyor.

Üst düzey kaynaklar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 36 kişilik arama kurtarma ekibi ve yardım malzemelerini taşıyan 2 C-130 nakliye uçağının hazırlandığını ve bu gece Türkiye'ye doğru yola çıkmasının beklendiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT